KİŞİSEL VERİLERİMİZİ PAYLAŞIRKEN DİKKAT!

Av. Atakan Çelik

MONTESSORİ PEDOGOJİSİNİN İLKELERİ

Deniz Çınar

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA DİKKAT

Eyüp Yaşar

OKULLAR BEKLENTİLER ve ÖĞRETMENLER!

Gazi Karabulut

NASIL İSENİZ ÖYLE YÖNETİLİRSİNİZ

Sakin Aytekin

YILDA EN AZ İKİ DEFA DİŞ HEKİMİ KONTROLÜ GEREKLİDİR

Serdar Nalcı

İNEGÖL VE BURSASPOR İLİŞKİLERİ

Turhan Şahin

MEME KANSERİNDEN KORUNMAK İÇİN ALTIN ÖNERİLER

Uzm. Dyt. Nursena Kağan
  • BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,95% 0,01
  • EURO

    51,10% -0,01
  • GRAM ALTIN

    7198,20% -0,07
  • Ç. ALTIN

    11848,56% 0,00

Eyüp Yaşar


KAMUDA TAŞIT SALTANATINA SON!


Son günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın gündeme getirdiği makam araçlarında ‘tasarrufa´ gidilecek açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

Hatta Bakanlık kamu kuruluşlarının 14 Eylül´e kadar acil olarak listeleri göndermelerini istedi.

Ülkenin ekonomik buhranda olduğunu da varsayarsak bu öneri açıkçası ülkedeki her kesim tarafından gayet olumlu karşılandı.

Ben şunu sormak istiyorum mademki makam araçlarının israf olduğunu düşünüyordunuz? Neden daha önce böyle bir tasarrufa gitmediniz? İllaki Ülke Ekonomik olarak zorluk çekmesi mi gerekiyor ki bu tarz tasarruflar yapılsın?

Dile kolay tam 110 bin 137 adet taşıt bulunuyormuş kamuda. Üstelik yerel yönetimler dışında. Yani sadece taşıt kamburu, yılda milyonlarca liranın Hazine kasasından çıkmasına yol açıyor. Daha net bir ifadeyle 2017 yılında 1 milyar 100 milyon lira harcama yapılmış kamu araçlarına!

Baktığımız zaman çok yerinde, çok isabetli bir adım gibi duruyor. Ancak biraz da geç kalınmış. Çünkü yıllarca lüks ve ithal makam araçları devletin sırtına yüktü.

Belediyelere gelecek olursak oradaki israf  daha vahim boyutlarda. Bazı Belediyeler var ki, birim sorumlusunun bile altında makam aracı var. Buda yetmezmiş gibi devletin araçlarını kendi özel araçları gibi kullanıyorlar.

İsrafın hat safhalarda olduğu Ülkemiz ´de bu sorunların yeni ortaya çıkması da ayrı bir tartışma konusu!

Ben birileri gibi Hollanda Başbakanı bisikletle işe gidiyor. Kanada Başbakanının makam aracı bisiklet demeyeceğim. O ülkelerle bizim ülkemiz arasında gelişmişlik olarak çok seviye farkı var. Ümit ediyorum bir gün bizde o konuma geliriz ama şimdilik çok zor!

Beni sevindiren nokta ise geçte olsa bunun farkına varılması oldu. Milyonluk araçlar yerine daha makul, hatta üretebilirsek yerli ve milli araçların kullanılması, Ülkenin refahı için daha hayırlı olacaktır.

Eyüp Yaşar

 

 

  • Çarşamba 11.3 ° / 1.7 ° Güneşli
  • Perşembe 13.2 ° / 2 ° Güneşli
  • Cuma 13.2 ° / 3.2 ° false
1

Büyükşehir’den Nilüfer’de Ramazan buluşması

2

İnegöl OSB’de İş Kazası İhbarı: Gerçek Kısa Sürede Ortaya Çıktı

3

Mobilyum Önünde Korkutan Kaza: Otomobil Şarampole Uçtu, 3 Yaralı

4

Belediyesporlu Mine Türker'den Dünya Kupası'nda iki madalya

5

BESAŞ'ın Ramazan pidesine yoğun ilgi

6

Bursa'da kadın dayanışması

7

Atatepe Sosyal Tesisi yenilenen yüzüyle hizmete giriyor

8

Hurda araç teşviki bekleyenlere müjde verildi!

9

Enflasyon Verileri Sonrası Emeklilere Kötü Haber: “Zam Refah Artışı Olmayacak”

10

Saadet Kadın Kollarından Dikkat Çeken Açıklama; Türkiye'deki sorunların temelinde ahlaki çözülme var!

11

Radar Denetimlerinde Yüzde Tolerans Kaldırıldı: 6 Km Aşana Ceza

12

Türk Eğitim-Sen’den Sert Tepki: “Geleceğimiz Tehlikede!”

13

17 Yaşındaki Öğrenci Öğretmenini Öldürdü

14

Bakan Göktaş; 15 Yaş Altına Sosyal Medya Düzenlemesi Geliyor

15

Devlet Bahçeli; İran'a tuzak kurdular!

16

Tanju Özcan Görevden Uzaklaştırıldı

17

TÜİK açıkladı! Şubat ayı enflasyonu belli oldu

18

Kira artış oranı belli oldu!

19

Ramazan’ın bereketi Yıldırım’da paylaşıldı

20

Balkanlarda Büyükşehir Belediyespor rüzgarı

21

'Şems’in 40 Kuralı' Bursa'da ney tınısıyla hayat buldu