• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2507,45% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Eyüp Yaşar


HUZUR BULALIM DERKEN! HUZUR KAÇIRIYORUZ!


Son zamanlarda fazlasıyla bu manzaralarla karşılaşmaya başladım. Gittiğim her yerde aynı görüntü ve bilinçsiz doğa hayranlığı…

Sorsanız piknik yapmak için yaylaya, parka, mesire alanlarına veya ormanlara gidenlerin hepsi doğasever…

Kafa dinlemeye, huzur bulmaya geldim derler hepsi…

Lakin arkalarında bıraktıkları çöplerin kendilerinden sonra geleceklerin huzurunu ve havasını bozacağını hiç mi düşünmezler?

Kamu kurumlarına ait alanların bekçileri ve temizlik görevlileri olduğundan dolayı bu alanların bakımı daha düzenli yapılabiliyor, dolayısıyla çevre kirliliği belli olmuyor.

Fakat piknik alanlarında her tarafta cam şişe kırıkları, boş pet şişeleri, bardakları, bebek bezleri, mangal külleri vs. iğrenç bir şekilde görülebiliyor. 10 yıl sonrasını hayal ediyorum, oturacak yer bulmak mümkün olmayacak! Biz ne kadar gaddar varlıklarız? Bu güzel ortamda yer içer eğleniriz... Eğleniriz de kalkarken neden arkamıza dönüp bakmayız? Bir daha gelmeyecek miyiz? Başka bir insan evladı gelmeyecek mi buralara? 

Sorular ve tepki cümleleri çoğaltılabilir. Burada herhangi bir kamu kurumunu suçlamıyor bilakis kendi insanımızın dikkatini çevre kirliliğine çekmek istiyorum. Bu el değmemiş alanlar kirleniyor arkadaşlar. Piknik tabi ki yapılsın, insanlar özgür bırakılsın ama temizliğe önem verilsin. Bu konuda okullarda eğitim vermek, gazetelerde yazılar yazmak, afişler ve özellikle piknik alanlarında dikkat çekici uyarıcı levhalar konulması ilk aşamada faydalı olacaktır. Hatta bu konuda temizlik günleri oluşturup, bu alanları bizler de temizlemek için gitmeliyiz.

Bu güzel şehir İnegöl´ün muhteşem doğasını bu şekilde yok etmeyelim. Şuan ki İnegöl´ün mevcut Belediye Başkanı Alper Taban Bey´de bu konuda çok hassas, açıkçası bu da beni sevindiriyor. Her gittiği yerde çevre temizliği konusunda insanları uyarmaktan ve çevremiz konusunda duyarlı olmamız gerektiğini vurgulamaktan hiçbir zaman çekinmiyor. Kendisinden piknik alanları konusunda da bazı düzenlemeler bekliyorum. Vatandaşların sürekli piknik yapmak için gittiği alanlara ‘çöp konteynerleri´ ve ‘çöp atmak yasaktır´ tabelalarını koymasını rica ediyorum. Bunlara belki gerek yok ama vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı bir hale getirmek için adım atmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Bu temiz, henüz kirlenme aşamasında olan, temizliği ve bakımı henüz mümkün olan güzel doğamıza sahip çıkalım, çıkaralım.

  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.6 ° Güneşli