KİŞİSEL VERİLERİMİZİ PAYLAŞIRKEN DİKKAT!

Av. Atakan Çelik

MONTESSORİ PEDOGOJİSİNİN İLKELERİ

Deniz Çınar

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA DİKKAT

Eyüp Yaşar

OKULLAR BEKLENTİLER ve ÖĞRETMENLER!

Gazi Karabulut

NASIL İSENİZ ÖYLE YÖNETİLİRSİNİZ

Sakin Aytekin

YILDA EN AZ İKİ DEFA DİŞ HEKİMİ KONTROLÜ GEREKLİDİR

Serdar Nalcı

İNEGÖL VE BURSASPOR İLİŞKİLERİ

Turhan Şahin

MEME KANSERİNDEN KORUNMAK İÇİN ALTIN ÖNERİLER

Uzm. Dyt. Nursena Kağan
  • BIST 100

    18087,87%-0,13
  • DOLAR

    46,75% 0,16
  • EURO

    53,51% 0,00
  • GRAM ALTIN

    6276,76% 1,33
  • Ç. ALTIN

    10055,28% 1,19

Eyüp Yaşar


HUZUR BULALIM DERKEN! HUZUR KAÇIRIYORUZ!


Son zamanlarda fazlasıyla bu manzaralarla karşılaşmaya başladım. Gittiğim her yerde aynı görüntü ve bilinçsiz doğa hayranlığı…

Sorsanız piknik yapmak için yaylaya, parka, mesire alanlarına veya ormanlara gidenlerin hepsi doğasever…

Kafa dinlemeye, huzur bulmaya geldim derler hepsi…

Lakin arkalarında bıraktıkları çöplerin kendilerinden sonra geleceklerin huzurunu ve havasını bozacağını hiç mi düşünmezler?

Kamu kurumlarına ait alanların bekçileri ve temizlik görevlileri olduğundan dolayı bu alanların bakımı daha düzenli yapılabiliyor, dolayısıyla çevre kirliliği belli olmuyor.

Fakat piknik alanlarında her tarafta cam şişe kırıkları, boş pet şişeleri, bardakları, bebek bezleri, mangal külleri vs. iğrenç bir şekilde görülebiliyor. 10 yıl sonrasını hayal ediyorum, oturacak yer bulmak mümkün olmayacak! Biz ne kadar gaddar varlıklarız? Bu güzel ortamda yer içer eğleniriz... Eğleniriz de kalkarken neden arkamıza dönüp bakmayız? Bir daha gelmeyecek miyiz? Başka bir insan evladı gelmeyecek mi buralara? 

Sorular ve tepki cümleleri çoğaltılabilir. Burada herhangi bir kamu kurumunu suçlamıyor bilakis kendi insanımızın dikkatini çevre kirliliğine çekmek istiyorum. Bu el değmemiş alanlar kirleniyor arkadaşlar. Piknik tabi ki yapılsın, insanlar özgür bırakılsın ama temizliğe önem verilsin. Bu konuda okullarda eğitim vermek, gazetelerde yazılar yazmak, afişler ve özellikle piknik alanlarında dikkat çekici uyarıcı levhalar konulması ilk aşamada faydalı olacaktır. Hatta bu konuda temizlik günleri oluşturup, bu alanları bizler de temizlemek için gitmeliyiz.

Bu güzel şehir İnegöl´ün muhteşem doğasını bu şekilde yok etmeyelim. Şuan ki İnegöl´ün mevcut Belediye Başkanı Alper Taban Bey´de bu konuda çok hassas, açıkçası bu da beni sevindiriyor. Her gittiği yerde çevre temizliği konusunda insanları uyarmaktan ve çevremiz konusunda duyarlı olmamız gerektiğini vurgulamaktan hiçbir zaman çekinmiyor. Kendisinden piknik alanları konusunda da bazı düzenlemeler bekliyorum. Vatandaşların sürekli piknik yapmak için gittiği alanlara ‘çöp konteynerleri´ ve ‘çöp atmak yasaktır´ tabelalarını koymasını rica ediyorum. Bunlara belki gerek yok ama vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı bir hale getirmek için adım atmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Bu temiz, henüz kirlenme aşamasında olan, temizliği ve bakımı henüz mümkün olan güzel doğamıza sahip çıkalım, çıkaralım.

  • Cumartesi 31.3 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Pazar 29.3 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.7 ° / 13.2 ° Güneşli
1

İnegölspor’dan kombine alan taraftara forma ve atkı hediyesi

2

Yavuz Ağıralioğlu'ndan Özgür Özel'e Sert Eleştiri

3

Dev bankadan altında yıl sonu sinyali!

4

İnegöl'de Şaşkına Çeviren Görüntü! 5 Kişi Tek Motosiklette Yolculuk Yaptı

5

Freni Boşalan Kamyon İnegöl Seyahat Otobüsüne Çarptı: 2 Yaralı

6

Aşurenin bereketi Keles'te paylaşıldı

7

Kestel'de Muharrem Ayı bereketi paylaşıldı

8

Başkan Vekili Biba’dan İznik’e ‘Kültür merkezi ve B Kafe’ müjdesi

9

Büyükşehir, Osmangazi'nin Dağakça yolunu yeniledi

10

İnegöl'de Trafo Patladı! Kopan Elektrik Hattı Yangına Neden Oldu

11

İnegöl'de Çıraklık Okulu Önünde Yangın Paniği

12

BUSKİ'den Su Tasarrufunda Önemli Adım! Mavi Belge Süreci Başladı

13

Süleymaniye Mahallesinde Yeni Semt Sahası Törenle Açıldı

14

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçiye 4 büyük müjde!

15

Lokman Yurdigül: "Millî ve Manevî Değerlerimiz Alay Konusu Olamaz"

16

AK Parti'den Emeklilere Zam Teklifi! En Düşük Maaş 23 Bin 552 TL'ye Çıkıyor

17

Temmuz ayı kira artış oranı belli oldu

18

İnegöl'de Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı

19

Akaryakıt ve Sigarada ÖTV Düzenlemesi Gündemde

20

Ümit Özdağ: "En Düşük Emekli Maaşı 60 Bin TL Olmalı"

21

Trafikte Yeni Dönem! Ehliyet ve Alkol Cezalarında Kritik Değişiklik