KİŞİSEL VERİLERİMİZİ PAYLAŞIRKEN DİKKAT!

Av. Atakan Çelik

MONTESSORİ PEDOGOJİSİNİN İLKELERİ

Deniz Çınar

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA DİKKAT

Eyüp Yaşar

OKULLAR BEKLENTİLER ve ÖĞRETMENLER!

Gazi Karabulut

NASIL İSENİZ ÖYLE YÖNETİLİRSİNİZ

Sakin Aytekin

YILDA EN AZ İKİ DEFA DİŞ HEKİMİ KONTROLÜ GEREKLİDİR

Serdar Nalcı

İNEGÖL VE BURSASPOR İLİŞKİLERİ

Turhan Şahin

MEME KANSERİNDEN KORUNMAK İÇİN ALTIN ÖNERİLER

Uzm. Dyt. Nursena Kağan
  • BIST 100

    18064,47%0,57
  • DOLAR

    46,51% 0,02
  • EURO

    52,97% 0,23
  • GRAM ALTIN

    5963,41% -0,27
  • Ç. ALTIN

    9637,53% -1,36

Sakin Aytekin


 O GÜNÜN SAHABİLERİ, BUGÜNÜN GENÇLERİ

  İnsanlığa ve tüm mahlukata sevgiyi, hoşgörüyü ve merhameti, yaratıcısına da itaatı öğreten, hayrın, iyiliğin ve güzelliğin en büyük timsali, Kur'an'ın ve İslam'ın tebliğcisi, yaşantısıyla gençlere, insanlığa örnek olan resûl-i Ekrem efendimiz Hz. Muhammed ( s.a.v )'dir. 


  Dünya gözüyle onu görmeden iman eden bugünün gençlerini, tıpkı sahabe dönemindeki gençler gibi aynı muhabbet ve sevgi ile ve hatta tüm yönleriyle onu tanıyıp örnek alan, onun güzel ahlakını yaşamaya çalışan, idealist gençler olduğuna inanıyorum.
 

   Hz. Muhammed ( s.a.v ) o genç sahabeler ile Mekke'den tüm cihana yükselen bir değişimin, bir ateşin fitilini ateşleyerek ideal bir gençlik,  omuzlarındaki sorumluluğun idrakinde olan çağ açıp, çağ kapatabilecek bir gençliğin geleceğini hazırlarken, bu gençlerle yaşanabilir bir hayat ve cihanşümul bir medeniyetin inşasını gerçekleştirmiştir. Bu temeller üzerinde tuğla olmaya çalışan inanmış ve seçilmiş bir avuç genç; gençlik çağını mutluluk asrına dönüştüren bu gençler olacaktır. İşte bu seçkin gençlerin İslam medeniyetine katkıları hiç de küçümsenemeyecek ve azımsanamayacak boyutta büyük olacaktır.
 

   İslam'ın ilk yıllarında vahyin dünyaya hakim kılınması için onun yanında Mekke sokaklarında yaş ortalamaları 17 ve 18 yaşında olan genç sahabiler vardı. Abdullah Bin Mes'ut, Hz. Ali, Cafer bin Ebi Talip, Zübeyr bin Avvam, Abdurrahman bin Avf, Musab bin Umeyr, Zeyd bin Harise ve Hz. Aişe, Hz. Esma gibi kadın ve erkek onlarcası zengin, fakir, köle gibi toplumun farklı kesimlerinden gelen bu gençler ile yola çıkarak çok kısa bir zaman diliminde asırlar boyu insanlığın medeniyetine ışık tutacak bir İslam devletinin temelleri atılmıştır. O vahyi anlatırken yanında hep gençler vardı ve önde olanlarda yine hep onlardı.
 

   Onun, gençler ile olan iletişimi her şeyden önce Kur'an ve vahiy ile hareket ettiği için doğru bir zemin üzerinde inşa edilmeye başlamıştır. Temelleri sağlam ve sağlıklı olmayan bağların niteliği ne olursa olsun kalıcı olamaz. O, imanın da bir gereği olarak sevgiyi, muhabbeti, iletişimi ve hoşgörüyü olmazsa olmaz bir değer haline getirmiştir.
 

   Hz. Ali'nin çocuk yaşta vahyi benimsemesi ve müslüman olmasının altında yatan gerçek sebep işte bu sevgidir. Bu sevginin karşılıklı büyümesi, koşulsuz bir iman ile Hz. Ali'yi Hayber'in Fatih'i yapacak ve hicret esnasında kendi yatağına onu yatırarak ona değer verecek, kızı Fatıma ile evlendirerek kan bağını ve neslini tayin edecektir.
 

   Zeyd bin Harise' yi öyle sevecektir ki, kölesi olduğu halde onu azledecek, onu evlat edinip "Zeyd Bin Muhammed" ismi ile anılır olacak, Taif'te  zulme uğrarken tüm bedenini Hz. Muhammed ( s.a.v )'e siper edecek ve kan revan içinde kalacak kadar da sarsılmaz bir sevgi ile onu ölümüne koruyacaktır.
 

   Mus'ab bin Umeyr'i diplomatik ilişkilerden sorumlu olarak atarken, Zeyd bin Sabit'i vahiy katibi olarak görevlendirecek. Muaz bin Cebel' i genç yaşta Yemen'e davetçi ve tebliğci olarak gönderecektir. Okunan ezanla alay eden genç yaştaki Mahzure' yi " Ne güzel bir sesin var " diyerek göğsünü okşaması, eline birazda harçlık vermesi Mahzure' yi sakinleştirmiş ve iman ile buluşturmuş, Kabe-i Muazzama'da ezan okumaya, hatta baş müezzinliğe kadar götüren Hz Muhammed ( s.a.v.)'de ki sevgi ve hoşgörünün ta kendisidir.
 

   Bugünün gençleri ile iletişim kurarken, sevginin yanında her şeyden önce onların hukukuna saygılı bir yaklaşım geliştirmek toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Gençlerin fikirlerine saygılı olurken, onların İzzet ve şerefini de her zaman muhafaza etmek zorundayız. Onların yanlış tutum ve davranışları karşısında fevri ve kaba davranmaktan uzak durmalıyız. Onlara karşı son derece naif, kibar, nazik ve şefkatli yaklaşımlarda bulunmalıyız. Erdemli, vicdanlı, ideal, sorumluluk ve aksiyon sahibi, haksızlığa asla razı olmayan, mazlumdan ve doğrudan yana olan bir gençliğin inşası için, gençlerin varlık alanına saygı duyan, onları çeşitli hizip ve fikirlerle ayrıştırmayan, diyaloğu merkeze çeken bir dil ve üslup ile onları kırmadan, incitmeden, küçük düşürmeden onlara yaşam koçluğu yapabilen, onların "Nasıl? Niçin?" sorularına makul ve mantıklı cevap verebilen, yüreklendiren, onlara bu dünyanın umudu olduklarını anlatabilen bir yaklaşımla, Allah Rasûlü'nün omuzlarımıza yüklediği o kutlu mirası onlara aktarabilen ve bu şuurla yetişmiş örnek insanlara ihtiyacımız var. Herkes yorganını kendi ayağına göre uzatsın.

  Herkes önce kendi evinin önünü temizlesin ve gençler için bir şeyler yapabilmenin gayreti içerisinde olsun inşallah...
 

  • Perşembe 31.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 31.7 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 14.8 ° Güneşli
1

TOKİ 3. Etap'ta Korkutan Kaza! Kontrolden Çıkan Otobüs Devrildi

2

İnegöl Şavşatlılar Derneği'nden Kaymakam Eren Arslan'a Vefa Yemeği

3

AGD İnegöl'den Siyer-i Nebi Sınavı'nda Dereceye Giren Öğrencilere Ödül

4

İnegöl'de Altın Fiyatları Geriliyor! İşte Güncel Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları

5

Ahmet Türkel Çevre Yolu'ndaki Kavşak Düzenlemesine Alper Taban'dan Açıklama

6

İnegöl'de Sıcaklıklar Zirve Yapacak! Termometreler 35 Dereceyi Gösterecek

7

İnegöl'ün İnsan Kaynakları Yöneticileri Dostluk Sofrasında Bir Araya Geldi

8

İnegöl'de Ormanlara Giriş Yasaklandı! İşte Serbest Olan Mesire Alanları

9

İnegöl'de 2026 Yılı Arpa ve Buğday Hasadı Başladı

10

Uzman İsim Gram Altın İçin Net Rakam Verdi! Alım Fırsatı Kapıda mı?

11

İnegöl Belediyesi’nin Temizlik Filosu Yapay Zeka İle Güçleniyor

12

Bursa'da çocuklar eskimeyen oyunlarla doyasıya eğlendiler

13

Başkan Vekili Biba: Mustafakemalpaşa hak ettiği hizmetleri alacak

14

İnegöl'de Lazer Kesim İşletmesinde Yangın!

15

İnegöl'de Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı: 1 Kişi Yaralandı

16

İnegöl'de Asansör Boşluğuna Düşen Kedi Kurtarıldı

17

WhatsApp'ta Bir Dönem Sona Erdi!

18

Erdoğan'dan Dikkat Çeken Mesaj: "Partimizi Yeni Katılımlarla Büyütmeye Devam Edeceğiz"

19

CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, AK Parti'ye katıldı

20

TFF Başkanı ile Taraftarlar Arasında Gerginlik

21

TÜİK Verileri Açıklandı: Türkiye'ye En Fazla Göç Türkmenistan'dan Geldi