-
BIST 100
17302,78%-0,78
-
DOLAR
47,39% 0,04
-
EURO
54,01% 0,02
-
GRAM ALTIN
6140,14% 0,06
-
Ç. ALTIN
9801,38% 0,08
CHP İnegöl İlçe Başkanlığı görevinden alınan Zemci Şahin, kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamayla siyasi geleceğine ilişkin kararını duyurdu. Şahin, CHP üyeliğini sürdüreceğini belirterek, herhangi bir makam veya görev beklentisi içinde olmadığını ifade etti.
Zemci Şahin: "CHP'de Mücadeleme Devam Edeceğim"
CHP İnegöl İlçe Başkanlığı görevinden alınan Zemci Şahin, kamuoyuna yaptığı kapsamlı açıklamayla yaşanan süreci değerlendirdi ve siyasi geleceğine ilişkin kararını açıkladı.
Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğini sürdüreceğini belirterek, bundan sonraki süreçte de partisi için mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti.
"Tek Kaygım CHP'nin Zarar Görmemesiydi"
28 Mayıs'tan bu yana partide yaşanan gelişmeleri büyük bir üzüntüyle takip ettiğini belirten Zemci Şahin, süreç boyunca öncelikli hedefinin Cumhuriyet Halk Partisi'nin zarar görmemesi, bölünmemesi ve iktidar yürüyüşünün sekteye uğramaması olduğunu söyledi.
Şahin, yaşanan gelişmelerin yalnızca kazananlar ve kaybedenler üzerinden değerlendirilemeyeceğini ifade ederek, kaybedenin demokrasi mücadelesi ve değişim umudu olduğunu dile getirdi.
"Örgüt Emekçilerinin Hiçbir Suçu Yok"
Açıklamasında parti örgütlerine de değinen Şahin, her türlü hava koşulunda gönüllü olarak çalışan örgüt emekçilerinin yaşanan süreçte hiçbir sorumluluğunun bulunmadığını belirtti.
"Bedeli en ağır ödeyenler, sadece partisini ve ülkesini seven insanlardır." ifadelerini kullandı.
"CHP Üyeliğimi Sürdüreceğim"
Siyasi geleceğine ilişkin merak edilen soruya da açıklık getiren Zemci Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılmayacağını vurguladı.
Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Daha önce de açıkladığım gibi Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimi sürdüreceğim. Bu tamamen benim kişisel tercihimdir. Aynı şekilde ayrılmayı tercih eden arkadaşlarıma da büyük saygı duyuyorum. Herkes kendi vicdanı ve iradesi doğrultusunda karar vermiştir."
"Görevden Alınmasaydım da Ayrılacaktım"
İlçe başkanlığı görevinden zaten ayrılmayı düşündüğünü belirten Zemci Şahin, görevden alınmasının bu kararını değiştirmediğini ifade etti.
Şahin, bu değerlendirmesini Nasreddin Hoca'nın sözüyle dile getirerek,
"Düşmesem de inecektim."
ifadelerini kullandı.
"Hiçbir Makam Beklentim Yok"
Açıklamasında görevlerin geçici, davanın ise kalıcı olduğunu vurgulayan Şahin, bundan sonraki süreçte herhangi bir makam ya da görev beklentisi içerisinde olmayacağını belirtti.
"Bugün bir makamda olmayabilirim ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir neferi olarak mücadeleme aynı inanç ve kararlılıkla devam edeceğim. Bundan sonraki süreçte herhangi bir makam veya görev beklentisi içerisinde olmayacağım." dedi.
Teşekkür Mesajı Yayımladı
İki dönem boyunca birlikte görev yaptığı yol arkadaşlarına, parti üyelerine, delegelere ve İnegöllülere teşekkür eden Zemci Şahin, görev süresi boyunca hiçbir ayrım yapmadan partinin ilkeleri doğrultusunda çalıştığını ifade etti.
Şahin ayrıca sivil toplum kuruluşlarına, mahalle muhtarlarına, basın mensuplarına ve İnegöl halkına da teşekkür ederek açıklamasını, "Benim de herkese hakkım helal olsun." sözleriyle tamamladı.
-
A+Buyut
-
A-Kucult






