• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

YATIRIMCI ALTIN MI YOKSA DOLAR MI ALMALI?

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yatırımcılara dolar ve altın konusunda önemli uyarılarda bulundu… Kolçak, hangi yatırım aracını tercih edilmesi gerektiğini söylerken tahminlerini paylaştı.

Ekonomi 21.02.2024 08:52:00 0
YATIRIMCI ALTIN MI YOKSA DOLAR MI ALMALI?

 

Ekonomist Hatice Kolçak, dolar ve altın hakkında görüşlerini paylaştı. Hatice Kolçak'a göre, altının yıl sonunda ulaşabileceği seviye kritik önem taşıyor. Ayrıca, döviz ve altın borcu olanlara dikkat çekerek, borçlarını en kısa zamanda ödemeleri gerektiği konusunda uyardı.

BORÇTAN KURTULUN!

Kolçak, döviz ve altın borçlananlara yönelik bir uyarıyla açıklamasına başladı ve şu sözleri dile getirdi:

"Piyasadaki ikilem dolar artar mı artmaz mı? Doların artması gerekiyor. Çünkü ihracat sürdürülemez durumda. Artık kur yukarı gittiğinde bunu engelleyecek rezervimiz yok.

Peki ne yapmalı? Arkadaşlar birincisi, özellikle esnaf olan, iş yapan insanlar, borcunuz varsa bir an önce ödeyin.

Dolar ve altın borcu tutmayın. Bunu bir şekilde tamamlayın. TL borcundan bahsetmiyorum. Mümkün mertebe elinizde böyle bir durumda, ani kriz döneminde elinin altında nakit olması lazım.

Bir miktar nakit bulundurun. Bazen kazanmasanız da varlıkları korumak önemli. Elinizdeki imkanları da korumak önemli. Bunlara dikkat edin. Dolar borcu, altın borcu olanlar hemen ödesinler.”

Hatice Kolçak açıklamalarına şöyle devam etti:

"En son zaten portföyümüzde borsamız var. Altınımız var. Ama dönem dönem bunu değiştiriyoruz. Borsa güzel kapattı. Bence borsada bozulan trend yok.

Ama bir dönemden sonra yavaş yavaş Mart ayında duran ve Mart sonunda yavaşlayan bir borsa olur. Şubat ayında yükselen bir borsa göreceğiz. Mart ayında yeniden değerlendireceğiz.

Altın için hala 2024 için alınabilir durumda. Altın ucuz. Gram altından bahsediyorum. Ons altın fırsat dedik 1985'lere kadar geldi. Hemen toparladı.

1-2 gün kaldı ve şimdi 2013 dolar üzeri. Dolar da 31'i gördü. Tekrar aşağıya geldi. 30.84. Gram altın bence hala alınabilir."

ALTIN MI? DOLAR MI?

Uzman ekonomist Hatice Kolçak, altın mı alınmalı yoksa dolar mı sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

"Uzun vadeli yatırım düşünüyorsanız, kesinlikle gram altın alın. Kısa vadeli borç ödemeleriniz varsa dolar alabilirsiniz, fakat uzun vadeli düşünen yatırımcılar için gram altın, altın değerinde bir yatırım."

 


19.2° / 10.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER

İnegöl'de köy turnuvasında 2 kişi bıçakla yaralandı