• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

VERGİ HAFTASINI BURUK KUTLUYORUZ

Memur Sen ve Büro Memur-Sen İnegöl İlçe Başkanı Nurullah Özdemir, vergi memurları, vergi haftasını buruk kutladığını söyledi.

Güncel 23.02.2021 15:39:00 0
VERGİ HAFTASINI BURUK KUTLUYORUZ

Memur Sen ve Büro Memur-Sen İnegöl İlçe Başkanı Nurullah ÖZDEMİR Vergi Haftası münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, hak kayıpları ve verilmeyen haklara dikkat çekti. ÖZDEMİR, şunları söyledi
Bilindiği gibi, Şubat ayının son haftası “Vergi Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde vatandaşlarımıza götürülecek olan tüm kamu hizmetlerinin en seri ve etkin bir şekilde götürülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının oluşturulmasında vergi gelirlerinin büyük önemi bulunmaktadır.
 
Ülkemiz gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplama, devletin bütçesini yapma, harcamalarını kontrol etme iş ve işlemlerini Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanları üstlenmektedir. Ülkemiz ekonomisinin can damarı olan devletimizin gelirleri toplanmazsa ya da toplamada aksaklıklar yaşanırsa ülkemizin mali yapısı, sosyal yapısı, kısacası ülkemizin her alanı olumsuz yönde etkilenecektir.
 
Ülkemiz ve milletimiz için bu kadar önemli görevleri ifa eden Hazine Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’ndaki kamu görevlileri, Vergi Haftası’nı maalesef mutlu bir şekilde kutlayamamaktadır. Çünkü uğradıkları hak kayıpları, verilmeyen hakları, bozulan çalışma barışı buna engel olmaktadır.

Ülkemiz ekonomisi için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden çalışan, alın teri döken, ailesinden ve kendinden fedakârlık göstererek milyarlarca vergiyi tahsil eden Maliye çalışanları, maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır. İş yoğunluğunun, iş riskinin ve sorumluluğun fazla olduğu Maliye Bakanlığı’ndaki çalışanlar, musluğun başında olmasına rağmen bu musluktan bir damla su dahi içememektedir.
 
Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen olarak ülkemizin, kamu görevlilerimizin kaygısını taşıyor, emek ve ekmek mücadelesi veriyoruz. Mazlumların ve mağdurların yanında, zalimlerin ve haksızlıkların ise karşında duruyoruz.

Büro Memur-Sen olarak kimseden haksız bir uygulama, haksız bir kazanç istemiyoruz. Bakanlığa bağlı çalışanların alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz. Hazine ve Maliye çalışanlarına yapılan adaletsizliğin, haksız uygulamaların giderilmesini istiyoruz.
 
Çalışma verimliliğinin arttırılması ve moral motivasyonun arttırılması için personelin mali ve özlük haklarda iyileştirme yapılmalıdır.
 
Sair zamanlardaki olağan faaliyetlerinin yanında özellikle Covid-19 salgını sürecinde Hazine ve Maliye Bakanlığı; Ülkemiz ekonomisinin olumsuz olarak bu süreçten etkilenmesini en aza indirmek için gerekli tüm çalışmaları yapmış, açıkladığı finansman desteği ile üreticinin yanında yer almıştır. Ayrıca vatandaşların da bu süreçten olumsuz etkilenmesini önlemek için birçok çalışma yapmış ve yeni istihdam paketleri açıklamıştır. Bu çalışmalar yürütülürken bakanlık personeli iletişim kanallarını sürekli olarak açık tutmuş, toplumu bilgilendirmiş ve piyasanın rahatlaması için kredi imkânları oluşturarak özellikle orta ve alt gelir grubunun yanında yer almışlardır.


21.8° / 9.5°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER