• BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,85% 0,06
  • EURO

    50,69% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6187,83% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 0,00

Ümit Özdağ “Cumhurbaşkanına Hakaret” Davasında Beraat Etti

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında açılan “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” davasında beraat kararı verdi.

Siyaset 24.12.2025 12:51:00 0
Ümit Özdağ “Cumhurbaşkanına Hakaret” Davasında Beraat Etti
Haberi Sesli Oku

 

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında açılan “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” davasında beraat kararı verdi.

Ümit Özdağ, 19 Ocak’ta Antalya’da düzenlenen Zafer Partisi İl Başkanları İstişare Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. Davanın üçüncü duruşması, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görüldü.

Savcı Hapis Cezası Talep Etmişti

Duruşmaya Ümit Özdağ ve avukatları katılırken, savcılık önceki celsede sunduğu esas hakkındaki mütalaasında Özdağ’ın 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Özdağ: “Bu Bir Siyasi Eleştiridir”

Son sözü sorulan Ümit Özdağ, savunmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yapmış olduğum açıklamalar siyasi eleştiridir. Bu yargılamanın hiç olmaması gerekirdi. Erdoğan’a yönelik bundan çok daha ağır ifadeler kullanılmıştır ve bunlar hakkında herhangi bir yargılama dahi yapılmamıştır. Bu süreç, siyasi ve hukuki düşman ceza hukuku uygulamalarının bir sonucudur. Beraatimi talep ediyorum.”

Mahkemeden Beraat Kararı

Mahkeme heyeti, yapılan savunmalar ve dosya kapsamını değerlendirerek Ümit Özdağ’ın beraatine hükmetti.

İddianamede Neler Yer Alıyordu?

Hazırlanan iddianamede, Özdağ’ın kullandığı ifadelerin “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçunu oluşturduğu öne sürülmüş, bu suç yönünden Adalet Bakanlığı’ndan kovuşturma izni alındığı belirtilmişti. Ayrıca Özdağ hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan yürütülen ayrı bir soruşturmanın devam ettiği de iddianamede yer almıştı.

Ümit Özdağ, bu kapsamda 21 Ocak’ta tutuklanarak Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne gönderilmişti.

Haber Editörü

Eyüp Yaşar

13.7° / 4.3°