• BIST 100

    17901,41%0,10
  • DOLAR

    46,59% 0,12
  • EURO

    53,07% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6129,21% 1,67
  • Ç. ALTIN

    9817,61% 1,65
Uçaravcı: “Faizler Düşmeden Konut Satışı Canlanmaz”
TÜİK tarafından açıklanan 2025 yılı Mayıs ayı konut satış istatistiklerinin ardından İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, sektördeki durgunluğa ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
İnegöl Haber
23.06.2025 12:04
23.06.2025 12:05
Eyüp Yaşar
Uçaravcı: “Faizler Düşmeden Konut Satışı Canlanmaz”
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

 



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2025 yılı Mayıs ayı konut satış istatistiklerinin ardından İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, sektördeki durgunluğa ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.



Uçaravcı, İnegöl genelinde Nisan ayında 486 olan konut satışının Mayıs ayında 448’e gerilediğini belirterek, bu düşüşün hem önceki aya hem de geçen yılın aynı dönemine göre yaşandığını vurguladı. Yaşanan bu gerilemenin sektörde ciddi bir endişeye yol açtığını ifade eden Uçaravcı, “Saha gözlemlerimiz ve meslektaşlarımızla yaptığımız istişareler, piyasa değerinin altında satışların arttığını gösteriyor. Bu durum hem sektördeki güveni zedeliyor hem de meslektaşlarımızı üzmektedir,” dedi.



Konut satışlarındaki gerilemenin temel sebeplerine de değinen Uçaravcı, “Finansman maliyetlerinin yüksekliği, inşaat girdilerindeki artış, alım gücünün azalması ve yüksek faiz oranları, vatandaşlarımızı konut alımından uzaklaştırmaktadır,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, son dönemde yatırımcı ilgisinin gayrimenkulden menkul kıymetlere, özellikle de mevduat hesaplarına yöneldiğine dikkat çekti.

Sektörün yeniden canlanması için acil ekonomik adımların atılması gerektiğini vurgulayan Uçaravcı, “Ekonomik istikrarın sağlanması ve faiz oranlarının düşürülmesi, sadece emlak sektörü için değil, genel ekonomik hareketlilik açısından da büyük önem taşıyor,” dedi.

Son olarak mevcut piyasa koşullarının alıcılar açısından önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden Melih Uçaravcı, “Yatırım yapmayı düşünen vatandaşlarımızın bu dönemi iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz,” çağrısında bulundu.

  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İnegöl'de Baygınlık Geçiren Motosiklet Sürücüsü Kaza Yaptı

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan Veda Konuşmasında Duygusal Anlar Yaşadı

İnegöl'de Motosiklet Devrildi: 2 Kişi Yaralandı

İnegöl'de Trafiği Rahatlatacak Yeni Düzenlemeler Hayata Geçti

İnegöl’de Yeni Tek Yön Ve Park Yasağı Düzenlemeleri Hayata Geçirildi

Başkan Taban Ertuğrulgazi Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Başkan Alper Taban, Özel Güvenlik Haftası'nda Güvenlik Personeliyle Buluştu

Dipsizgöl Mahallesi'nde Korkutan Kaza! 4 Yaralı

Meteorolojiden İnegöl İçin Hafta Sonu Tahmini: Sıcak Hava Etkisini Sürdürecek

Başkan Taban'dan 153 Çağrısı: "153'ü Güvenerek Arayın"