• BIST 100

    17828,86%-0,18
  • DOLAR

    47,77% 0,02
  • EURO

    55,23% 0,26
  • GRAM ALTIN

    6733,81% -0,53
  • Ç. ALTIN

    10745,25% -1,11
Türkiye ile Suriye arasında mevduat hesabı anlaşması
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Suriye Merkez Bankası arasında, 2010 yılından bu yana merkez bankacılığı alanındaki en önemli adımlardan biri atıldı.
Gündem
30.07.2026 19:03
30.07.2026 19:04
Eyüp Yaşar
Türkiye ile Suriye arasında mevduat hesabı anlaşması
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

 


Reklam

Taraflar, TCMB nezdinde Suriye Merkez Bankası adına Türk lirası mevduat hesabı açılmasını öngören anlaşmayı imzaladı.


Reklam

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, Şam'da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Suriye Merkez Bankası Başkanı Mohammad Safwat Raslan ile bir araya geldi.


Reklam

Türk Lirası Mevduat Hesabı Açılacak

Görüşmelerin ardından iki ülke merkez bankaları arasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdinde Suriye Merkez Bankası adına Türk lirası mevduat hesabı açılmasına yönelik anlaşma imzalandı.

Söz konusu anlaşma, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ile Suriye Merkez Bankası Başkanı Mohammad Safwat Raslan'ın imzalarıyla resmiyet kazandı.

TCMB'den Resmi Açıklama

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Suriye Merkez Bankası arasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdinde Suriye Merkez Bankası adına Türk lirası mevduat hesabı açılması amacıyla bir anlaşma imzalanmıştır. Anlaşma, Başkanımız Dr. Fatih Karahan ile Suriye Merkez Bankası Başkanı Mohammad Safwat Raslan tarafından imzalanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Ekonomik İş Birliğinde Yeni Adım

Taraflar, imzalanan anlaşmanın Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik ve finansal iş birliğini güçlendirmesinin yanı sıra iki ülkenin ekonomik kalkınmasına ve ortak refahına katkı sağlamasının hedeflendiğini belirtti. Anlaşma, iki ülke arasında merkez bankacılığı alanında 2010 yılından bu yana gerçekleştirilen en önemli temaslardan biri olarak değerlendiriliyor.

Reklam
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İnegöl OSB’de Acı Olay: 53 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

İnegöl’de Kanlı Olay! OSB Caddesi’nde Silahla Vurulan Kişinin Durumu Ağır

İnegöl’de 12 Yaşındaki Esmanur Kayıp! Ailesi Yardım Bekliyor

Yoğun Duman Paniğe Neden Oldu! İtfaiye Harekete Geçti

İnegöl’de Ev Yangını! Mutfak Kullanılamaz Hale Geldi, 1 Kişi Dumandan Etkilendi

İnegöl’de Sıcaklıklar Düşüyor! Cuma Günü Serin Hava Geliyor

İnegöl’de Eğlence ve Lezzet Buluştu! BuDa Bowling ve Klakson Cafe Hizmete Girdi

İnegöl’de İnşaat Alanında Tehlikeli Eğlence! Çocukların Oyunu Yürekleri Ağza Getirdi

Orhaniye Mahallesinde Kamulaştırmalarla Yeni Otopark Oluşturuldu

Kuğulu Park Yeniden Hayat Buluyor

Reklam
Reklam
Reklam