• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Turgutalp Kentsel Dönüşümünde Yeni Aşama: 2. ve 3. Etap Tahliye Süreci Başlıyor

İnegöl’de 150 dönüm alan üzerinde başlatılan Turgutalp Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde önemli bir aşamaya daha geçiliyor.

İnegöl Haber 5.06.2025 17:49:00 0
Turgutalp Kentsel Dönüşümünde Yeni Aşama: 2. ve 3. Etap Tahliye Süreci Başlıyor
Haberi Sesli Oku

 

İnegöl Turgutalp Mahallesi’nde yürütülen 150 dönümlük kentsel dönüşüm projesinde 1. etapta %100, devamında %97 oranında mutabakat sağlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, bayram sonrası 2. ve 3. etap tahliyeleri için yazışmalara başlanacağını açıkladı.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Belediye Meclisi’nin Haziran ayı oturumunda yaptığı açıklamada, bayram sonrası 2. ve 3. etaplarla ilgili tahliye yazışmalarına başlanacağını duyurdu. Dülger, “Turgutalp Mahallesi’nde süreç başladı ve devam ediyor. 1. etapta çalışmalar sürüyor. Elhamdülillah bir sıkıntı yok. Şimdi 2. ve 3. etap tahliyeleri için yazışmalara başlayacağız,” dedi.

Türkiye'de Eşi Benzeri Yok

Başkan Yardımcısı Dülger, bu projenin Türkiye’de örneği olmayan bir kentsel dönüşüm süreci olduğunu vurguladı. “1. etapta %100, devamında ise %97’lere varan mutabakatlarla ilerliyoruz. Bu süreçte tüm meclis üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum,” sözleriyle geniş bir uzlaşının altını çizdi.

Sırada Alanyurt Var

Turgutalp Mahallesi’ndeki başarılı sürecin ardından gözler şimdi Alanyurt’a çevrildi. Dülger, Alanyurt’ta 900 dönümlük alanda, 46 sitenin dönüşümünü kapsayan yeni bir projeye de başlandığını ve sürecin benzer bir yöntemle ilerleyeceğini belirtti. Bu kapsamda Yunus Emre Spor Kompleksi karşısındaki bir binanın alt katında Kentsel Dönüşüm Ofisi kurulacağı, ofisin yakın zamanda hizmete alınacağı bildirildi.

 

Haber Editörü

Eyüp Yaşar

30.4° / 13.7°