-
BIST 100
17232,93%-1,08
-
DOLAR
45,97% 0,02
-
EURO
53,01% -0,94
-
GRAM ALTIN
6408,30% -3,23
-
Ç. ALTIN
10403,63% -2,20
Rahmi Koç hakkında Kürtler ile ilgili söylediği sözler nedeniyle “Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılama” suçlaması kapsamında re’sen soruşturma başlatıldı.
ADALETİN TERAZİSİ STATÜYE GÖRE TARTMAZ
Akın Gürlek açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
Bir iş insanı tarafından bir açılış programında kadınları ve belirli bir etnik kimliğe mensup vatandaşlarımızı hedef aldığı değerlendirilen ifadeler üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır.
Adaletin terazisi kimsenin servetine, unvanına veya statüsüne göre tartmaz; yargı, daima insan onurunu ve hukuku korur. Kadınların onurunu zedeleyen, haysiyetini inciten ve toplumsal hassasiyetlerimizle bağdaşmayan ifadeler, kim tarafından söylenirse söylensin asla kabul edilemez.
Bu tür sözlerin bir "fıkra" veya mizah adı altında sarf edilmesi, kadınlarımıza ve toplumumuzun belirli bir kesimine yönelik sergilenen bu nezaketsizliği hafifletmez. Toplumumuzun temel direği olan kadınlarımızın onuruna ve vatandaşlarımıza yönelik her türlü ayrımcı yaklaşımın karşısında durmaya kararlılıkla devam edeceğiz.
KOÇ'TAN ÖZÜR AÇIKLAMASI
Tepkilerin ardından bir açıklama yayımlayan Rahmi Koç, "Herhangi bir kimliği hedef alma niyeti taşımadığım sözlerim için içtenlikle özür diliyorum. Üzüntümü samimiyetle paylaşmak isterim." ifadelerini kullandı.
-
A+Buyut
-
A-Kucult







