• BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71

SUMAK SATIŞLARI İNEGÖL’DE PATLADI

Türkiye'de corona virüs görülmesinin ardından İnegöllü vatandaşlar tedbirlerini artırmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde virüsten korunmak amacıyla steril malzemelere, kolonyaya ve propolise yüklenen vatandaşların tercihi bu kez sumak oldu.

1.04.2020 13:42:00 0
SUMAK SATIŞLARI İNEGÖL’DE PATLADI

Corona virüsün ülkemizde de görülmesinin ardından İnegöllü vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için geçtiğimiz günlerde propolise yoğun talep göstermişti. Devam eden virüs sürecine çare aramaya devam eden vatandaşlar bu kez de sumağa akın etti. Sumak, corona virüse iyi gelmesiyle alakalı sosyal medyada da oldukça fazla gündem olmuştu.

Çin'de ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan corona virüsüne karşı alınan tedbirler gün geçtikçe artıyor. Virüsün ülkemizde de görülmesinin ardından hem yetkililer hem de halk tedbirleri had safhaya çıkardı.Yetkililerin aldığı önlemlerin yanı sıra kendi önlemlerini alan vatandaşlar geçtiğimiz günlerde kolonya, dezenfekte edici ürünler ve propolise yönlenmişti. Uzmanların bağışıklık sistemini güçlendirin tavsiyelerinin ardından İnegöllü vatandaşların yeni tercihi sumak oldu. Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan sumak, çeşitli kullanım alanlarıyla bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile biliniyordu.

Sumak satışlarının yüzde yüz arttığını ifade eden aktar işletmecisi Hasan Pala, "Sumak, Türk mutfağında farklı kullanım alanlarıyla önemli bir yere sahip. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor diye uzun yıllardır biliniyordu. Sosyal medyada bu durum gündem olunca vatandaş sumağa yöneldi ve satışlar yüzde yüz arttı. Bağışıklık sistemi güçlü olan kişilerin  virüs kaynaklı enfeksiyonları daha kolay atlattığı da uzmanlar tarafından sürekli olarak söylenmesi vatandaşı bu tip ürünlere yöneltiyor. İnegöllü vatandaşlar ciddi anlamda sumak almaya başladı. Geçtiğimiz günlerde de aynı durum propoliste yaşanmıştı. Biz elimizden geldiğince vatandaşa ürün tedarik etmeye çalışıyoruz. İnşallah ülkemiz ve ilçemiz bu süreci en az zararla ve en kısa zamanda atlatır" dedi.

 


24.1° / 10.9°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER