• BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41

Su gibi tüketiyorlar! Bir korkunç zararı daha ortaya çıktı

Özellikle gençler arasında çok tüketilen enerji içeceklerinin zararları saymakla bitmezken, en büyük zararlarından biri de kalp krizine davetiye çıkarması. Ancak son yapılan araştırmaların sonucu ise daha da endişe yarattı.

Sağlık 6.07.2024 17:45:00 0
Su gibi tüketiyorlar! Bir korkunç zararı daha ortaya çıktı
Haberi Sesli Oku

 

Onlar enerji verdiğini düşünüyorlar ama hayatlarından çalıyor. Atv Ana Haber'de yer alan habere göre, kalp krizini tetiklemesi bir yana bağımlılık yapan bu içecekler intihara bile sürüklüyor. Enerji içecekleri yoğun olarak şeker ve kafein içeriyor. Bu iki maddenin yan yana gelmesiyle tehlikenin boyutu artıyor. Reaksiyonun vücuttaki etkileri ise korkutucu. Özellikle gençler arasında çok tüketilen enerji içeceklerinin psikolojik sonuçları da var.

İNTİHAR DÜŞÜNCESİNİ TETİKLİYOR

Gençler arasında sınavdan ya da spordan önce enerji içeceği içmek adeta alışkanlık haline gelmiş. Oysa tehlikeleri saymakla bitmiyor. Enerji içecekleri sadece fiziksel sağlığımızı değil ruhsal sağlığımızı da tehdit ediyor. Son araştırmalar bu tür içeceklerin intihar düşüncesini tetiklediği ortaya çıkardı. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, "Yüksek oranda şeker bar bunlarda tabi ki obezite olarak, bölgesel yağlanmalara, karaciğer yağlanmalarına, insülin direncine ve şeker hastalığına davet edecektir. " ifadelerine yer verdi.

"ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRABİLİR"

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, "Özellikle çok tüketildiği zaman kalpte spazm yapabilirler, ritim bozukluğu yapabilirler bunun sonucunda kalp krizi riskini ve ani ölüm riskini arttırabilirler." diyerek uyardı. Psikiyatrist Doç. Dr. Taha Can Tuman ise , "Çevreye zarar verme gibi davranışlara, intihar düşüncelerine de neden olabilir." dedi.

Kaynak: MYNET


Haber Editörü

Eyüp Yaşar

31.5° / 17.7°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER

Bursa'daki dev uyuşturucu operasyonunda 53 tutuklama!

MHP lideri Bahçeli Sinan Ateş davasına ilişkin ilk kez konuştu

Ocak 2025 maaş tablosu tek tek hesaplandı...

Gıda zamları hız kesmeden devam ediyor!

Hacı haber 19 gün sonra geldi

Türkiye bu vahşeti konuşuyor!

11 çay markasında zararlı madde bulundu! İşte o markalar...

Kadının önünü kesip, duvara sıkıştırıp yere yatırdı!

İşte borç yapılandırması kararının detayları!

Trafik cezalarına büyük zam geliyor

Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti

Samsun'da doktor 6. kattan atladı