• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,45% 0,22
  • EURO

    34,63% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2383,72% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

SGK açıkladı! Tüm emeklilere ücretsiz olacak...

SGK’den bütün emeklileri sevindirecek haber geldi. Belirlenen hizmetler, artık tüm emeklilere ücretsiz olacak. İşte detaylar…

Gündem 18.04.2024 15:56:00 0
SGK açıkladı! Tüm emeklilere ücretsiz olacak...

 

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) enflasyon karşısında mevcut gelirleriyle geçinmekte zorluk yaşayan emeklilere özel yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Buna göre, 2023’te yürürlüğe giren sağlık uygulamalarının süresi ve kapsamı bayramın ardından genişletilecek.

Mevcut emekli aylıklarıyla toplumsal yaşama katılmaktan ve sosyal faaliyetlere dahil olmaktan uzak bırakılan emeklilerin büyük bir bölümü, sağlık hizmetlerinden de tam olarak yararlanamıyor. SGK, bu duruma gelen tepkilerin nedeniyle 2023’ün sonlarına doğru hayata geçirdiği uygulamalarda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Özellikle emeklilerin fiziksel sağlığının gelişimine ilişkin uygulanan planlarda süre uzatılmasına karar verilirken, sağlık çalışmalarının kapsamının genişleyeceği belirtildi.

EMEKLİLERE ÜCRETSİZ OLACAK

Özellikle fizik tedavi gibi pahalı tedavi türlerinde yaşanan talep yoğunluğuna alternatif oluşturması adına, geçtiğimiz yıl alınan karar ile kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine dahil edilmişti.

Bu düzenlemeyle beraber SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı olması fark etmeksizin tüm emekli vatandaşlar, Türkiye'nin 81 ilinde kaplıca hizmetinden parasız şekilde faydalanabiliyor.

Uygulamanın 'deneme' aşaması sona ererken, bayram sonrası alınacak karar ile emekliler için ücretsiz kaplıca uygulaması kalıcı hale getirilecek.

KAPLICA HİZMETİNDEN ÜCRETSİZ FAYDALANMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Alınan karar sonrası kaplıca tesislerinde yoğun ilgi yaşanabileceğini düşünen yetkililer, hizmetin eksiksiz şekilde yürütülebilmesi amacıyla uygulamayı şarta bağladı. Tüm ödemeleri SGK tarafından karşılanacak uygulamadan yararlanabilmeniz içinse yapmanız gereken şey ise oldukça basit...

Herhangi bir sağlık kurumundan en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı hekim tarafından sağlık kurulu raporu almak, kaplıca hizmetinden faydalanabilmek için yeterli olacak.

Üstelik bu uygulama, ileri yaşlı emeklilerin de yararlanacağı düşünülerek refakatçileri de kapsayacak şekilde hayata geçirilecek.

Alınacak sağlık raporu doğrultusunda başvuru yapan emekli vatandaşlar, uygun bulunmaları halinde söz konusu kaplıcadan 6 ay boyunca ücretsiz şekilde yararlanabilecek. 6 ayın sonunda ise tedavinin devam edip etmediği doğrultusunda yeni bir rapor ihtiyacı ortaya çıkacak.

 


17° / 11°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER