• BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Şeref Ay; Karar üreticileri ilgilendiriyor vatandaş panik yapmasın!

İnegöl'de altın yatırımcılarının gündemini meşkul eden 0,25 ve 0,50 gram altınlarla ilgili 'satışı kalktı mı?' 'bozdururken problem yaşanır mı?' gibi sorularla ilgili İKUDER Başkanı Şeref Ay'dan açıklama geldi.

İnegöl Haber 3.07.2024 19:15:00 0
Şeref Ay; Karar üreticileri ilgilendiriyor vatandaş panik yapmasın!
Haberi Sesli Oku

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın üretimlerinde çeyrek ve yarım gramlık altınların üretimini yasaklamıştı. Yine alınan bir kararla 22 ayar 1 gram altınların da üretimi yasaklanmış alt sınır 24 ayar 1 gram olarak belirlenmişti.

Atılan bu adımlar sonrasında altın yatırımcılarının kafasında bazı soru işaretleri oluştu. Gerek sosyal medya yoluyla, gerek kuyumcu esnafına kafa karışıklığıyla ilgili çok sayıda sorular iletildi.

Konuyla ilgili İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Şeref Ay açıklama yaparak, elinde bu tür altınları bulunanların panik yapmaması gerektiği ve kararın üreticilere yönelik olduğunu belirtti.

 

 

Şeref Ay açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

KARAR ÜRETİCİLERİ İLGİLENDİRİYOR VATANDAŞ PANİK YAPMASIN

"Gram, yarım gram ve çeyrek gram altınlarla ilgili alınan bu karar 2024 yılı itibariyle uygulanmaya başlandı. Alt seviye 24 ayar 1 gram olarak belirlendi. Şu anda bu bahsettiğimiz altınlar üretilmiyor, piyasada var olanlar kuyumcularda belki bulunabiliyor. Elinde bu altınlardan bulunan vatandaşların panik yapacağı herhangi bir durum yok. Karar üreticileri ilgilendiriyor. Yani vatandaşlarımız altınlarını kuyumcularda bozdurabilirler."

KARARI DOĞRU BULMUYORUZ
"Bizler kuyumcu esnafları olarak bu kararı doğru bulmuyoruz. Çünkü bütçesi kısıtlı olan vatandaşlarımız için bu altınlar birikim aracı olarak kullanılıyordu. Yine düğün ve cemiyetlerde çok sayıda vatandaş tercihini bu altınlardan yana kullanıyordu. Piyasada bu kadar talep edilen bu ürünlerin kalkmasındaki amacı da halen daha anlamış değiliz."


Haber Editörü

Eyüp Yaşar

33.9° / 16.9°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER