• BIST 100

    10254,55%0,45
  • DOLAR

    32,34% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2377,20% -0,80
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Seçimden sonra düğmeye basıldı! Emeklilere destekler geliyor!

Hükümet, yaşanılan bölgeye ve hane halkı gelirine göre değişen destek formülleriyle emeklilere yönelik geniş kapsamlı bir destek programı üzerinde çalışıyor. İşte detaylar...

Gündem 23.04.2024 11:00:00 0
Seçimden sonra düğmeye basıldı! Emeklilere destekler geliyor!

 

Hükümet, emeklilere yönelik geniş kapsamlı bir destek programı hazırlığı içerisinde. Yaşanılan bölgeye ve hane halkı gelirine göre değişen destek formülleriyle emeklilerin hayatını kolaylaştıracak adımlar atılacak. İşte beklenen 9 maddelik destek programının detayları:

Ulaşım Desteği: Emeklilerin toplu taşıma araçlarından daha indirimli veya ücretsiz yararlanabilmesi için çalışmalar yapılacak. Uçak ve tren biletlerinde emeklilere ayrıcalık tanınacak.

İletişim Desteği: GSM operatörleriyle yapılan protokollerle emeklilere özel indirimli tarifeler devreye sokulacak. Bu sayede emekliler, telefon ve internet hizmetlerinden daha avantajlı olarak yararlanacaklar.

Alışveriş Desteği: Gelir seviyesi belirli bir miktarın altında olan emeklilere gıda ve temel ihtiyaçlarını karşılayacakları bir alışveriş kartı sağlanacak. Bu kart, her ay belirli bir miktarda para yüklenerek market alışverişi yapma imkanı sunacak.

Belediye Hizmetlerinde İndirim: Emekliler için yerel yönetimlerle yapılan protokollerle su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma, belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi konular ele alınacak.

Enerji Destekleri: Tüm emeklilerin doğalgaz ve elektrik faturalarının indirimli olması üzerinde çalışılacak. Enerji Bakanlığı ile yapılacak protokollerle bu giderleri azaltıcı tedbirler devreye girecek.

Kira Desteği: Özellikle büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımları yapılacak. Düşük aylıklı emeklilerden başlayarak belirli miktarlarda kira desteği sağlanacak.

Finans Desteği: Bankalarla yapılan protokollerle emeklilere banka hizmetlerinde ayrıcalık tanınacak. Krediye ulaşma, düşük faiz imkanı, ücretsiz banka hizmetleri gibi konularda destekler sağlanacak.

Tatil Desteği: Tatil imkanı bulamayan emekliler için kamu kurumlarının tesisleri açılacak. Ayrıca turizm şirketleriyle yapılan protokollerle tatil beldelerinde indirimli tatil imkanları sunulacak.

Refah Payı ve Taban Maaş: Emeklilere yönelik taban maaştaki destekler yeniden belirlenecek. Bu artışın temmuz ayından önce yapılması bekleniyor. Ayrıca kök maaş düzenlemesi ve emekli aylık hesaplama sisteminde değişiklikler masada çalışılan konular arasında yer alıyor.

KAYNAK: Sabah

 


21.9° / 9.9°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER