• BIST 100

    9736%0,94
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2418,54% -0,46
  • Ç. ALTIN

    3987,48% -0,76

PROPOLİS SATIŞLARI PATLADI

Türkiye'de corona virüs görülmesinin ardından İnegöllü vatandaşlar tedbirlerini artırmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde virüsten korunmak amacıyla steril malzemelere ve kolonyaya yüklenen vatandaşların tercihi bu kez propolis oldu.

17.03.2020 11:28:00 0
PROPOLİS SATIŞLARI PATLADI

Arıların, bitki sap ve tomurcuklarından topladığı propolis uzun yıllardır bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen bir üründü. Corona virüsün ülkemizde de görülmesinin ardından İnegöllü vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için propolis almaya akın etti. Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Aktar işletmecisi Hasan Pala, "Propolisin bağşıklık güçlendirici etkisi uzun yıllardır biliniyordu. İnsanlar kolonya ve steril malzemelerin yanı sıra şimdi de bu ürüne akın etti. Satışlarımızda yüzde yüz bir artış oldu" dedi.

Çin'de ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan corona virüsüne karşı alınan tedbirler gün geçtikçe artıyor. Virüsün ülkemizde de görülmesinin ardından hem yetkililer hem de halk tedbirleri had safhaya çıkardı.Yetkililerin aldığı önlemlerin yanı sıra kendi önlemlerini alan vatandaşlar geçtiğimiz günlerde kolonya ve dezenfekte edici ürünlere yönlenmişti. Uzmanların bağışıklık sistemini güçlendirin tavsiyelerinin ardından İnegöllü vatandaşların yeni tercihi propolis oldu. Arıların, bitki sap ve tomurcuklarından topladığı propolis, uzun yıllardır bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği ile biliniyordu.

Satışların yüzde yüz arttığını ifade eden aktar işletmecisi Hasan Pala, "Propolis birçok hastalığın tedavisinde kullanan bir üründü. Bu ürün tamamen doğal bir arı ürünü. Hatta kovandaki mikropları önlemek ve yok etmek için kullanılıyor. Bu ürünün bağışıklık sistemini güçlendirdiği uzun yıllardır biliniyordu. Bağışıklık sistemi güçlü olan kişilerin de virüs kaynaklı enfeksiyonları daha kolay atlatığının da uzmanlar tarafından sürekli olarak söylenmesi, propolisin satışlarında etkili oldu. İnegöllü vatandaşlar ciddi anlamda propolis almaya başladı. Bizim elimizde yeterince ürün var, tedarik de ettik. İnşallah ülkemiz ve ilçemiz bu sıkıntıyı en kısa zamanda atlatır" dedi.


28.5° / 14.7°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER