• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

ÖNCEDEN HABER VERİLEREK DENETİM YAPILMAZ

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, artan koronavirüs vakalarını ve yapılan denetimleri değerlendirdi.

Siyaset 6.08.2020 15:29:00 0
ÖNCEDEN HABER VERİLEREK DENETİM YAPILMAZ

Torun yapmış olduğu açıklamada, İnegöl’ün farklılıklarından bahsederek özel bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca yapılan denetimlerin önceden haber verilerek yapıldığını iddia ederek, “Denetimler önceden haber verilerek yapılmaz. Bu bir reklam çalışmasıdır” dedi.


REHAVETE KAPILMAK YANLIŞ BİR DAVRANIŞ
“Koronavirüs sebebiyle uzun bir süredir tedirgin bir şekilde yeni normalleşme sürecine girmiştik. Lakin ne yazık ki bu salgını kontrol altında tutamadık. Özellikle İnegöl'de aşırı bir artış söz konusu. Vatandaşlarımız belediyenin denetimlerini ve kontrolünü azaltması ile rehavete kapıldı. Daha önümüzde kendimizi ve sevdiklerimizi korumamız gereken bir süreç var. Rehavete kapılmak yanlış bir davranış. Bazı vatandaşlarımızın bu rehavete kapılmış halleri başka vatandaşlarımızın hastalanmasına ve ölmesine sebep olmakta. Buradan bütün İnegöl halkını daha temkinli olmasını umarak sesleniyoruz.; Bizler temkinli olmayı bıraktıkça belki ailemizden bir bireyimizin, belki komşumuzun belki de dostumuzun ölümüne sebep oluyoruz. Bu sebeple temkinli olmayı hiçbir zaman bırakmamız gerektiğini hatırlatıyoruz.”


İNEGÖL’E ÖZEL ÇALIŞMA YAPILMALI
“Bunun yükü ile yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz. Bizim için her bir vatandaş çok değerlidir.  İnegöl bulunduğu konum ile bir geçiş güzergahıdır ve gelişmiş  sanayisi ile bir çok il ve ilçeden farklı bir ilçedir. Bursa Valisinin, İnegöl Kaymakamının, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın , İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın İnegöl için özel bir çalışma yapması çok elzemdir.  İnegöl'de cafeler, gıda sektöründe bulunan  bir çok işletme pandemi sürecinin gerektirdiklerini yapmamaktadır. Maske ve eldiven kullanmıyor İnegölümüzün değerli insanlarının sağlığını ne yazık ki tehlikeye atıyor.”


ÖNCEDEN HABER VERİLEREK DENETİM YAPILMAZ
“Bu konuda belediyemizin art niyetli olduğunu düşünmüyoruz ama çok ciddi bir kaç eksiği vardır.  Denetimler öncesinden haber verilerek yapılmaz bu bir reklam çalışmasıdır.  Vatandaşlarımızın sağlığı bir reklam aracı değildir ve olmamalıdır. İnegölümüzün daha sık bir şekilde denetime ihtiyacı vardır. Caddelerimizin, sokaklarımızın daha sık temizlenmesi, çocuk parklarının daha sık bir şekilde dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Sanayide ise birçok işletmeyi de,  belediyemiz daha fazla destek ile yardımcı olup denetimler ile kontrol etmelidir. İnegölümüzün parasının belediye inşaatında, Hocaköy Barajında olduğu gibi çürümeye bırakılarak harcanması doğru değil. Bu kaynakların, İnegöl’ün değerli insanlarının sağlığı için ve planlı olarak harcamasını temenni ediyoruz. Burada siyaset önemli değildir. Önemli olan bu zor ve sıkıntılı süreçte vatandaşımıza yardımcı olmaktır. Umarız ki İnegöl’deki yetkililer bizlerin önerilerini dikkate alır. Kamuoyuna saygılarımla.”


21.8° / 9.5°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER