• BIST 100

    9946,53%0,31
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2435,17% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3936,91% -1,02

Öğrencilere ücretsiz 10 GB internet tarihi belli oldu…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB'lik internetle ilgili sürecin tamamlanma aşamasına geldiğini açıkladı.

Teknoloji 24.10.2023 23:54:00 0
Öğrencilere ücretsiz 10 GB internet tarihi belli oldu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimizin bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz." diyerek duyurduğu ücretsiz internet projesinde son viraja girildi. Konuya dair son açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB'lik internetle ilgili sürecin tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi.

ÜCRETSİZ 10 GB İNTERNET BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Uraloğlu, üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB'lik internete ilişkin şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sizlere vadettiği 10 GB internetle ilgili süreci aşağı yukarı tamamladık. Gençlik ve Spor ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çalışıyoruz. Bu ayın sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz ama yetişmezse de kasım ayının başında hazır olmuş olacak. Onları size vermiş olacağız. Bilgisayar ve cep telefonuna ciddi bir destek sağlamış olacağız. O da netleşti."

KİMLER ÜCRETSİZ İNTERNET HAKKINDAN YARARLANABİLİR?

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlanacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin bu haklarını istedikleri 3 mobil şebeke operatörlerinden biri üzerinden kullanabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gençlere 10 GB ücretsiz internet desteğinin ayrıntıları belli oldu.

Üniversitelilere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık 10 GB kota tanımlanacak. Öğrenciler, ücretsiz interneti ekim ya da kasım ayı içerisinde kullanmaya başlayacak.

TRT Haber'in haberine göre; bu kapsamda, 10 GB internet kotasının maliyeti operatörler tarafından değil, devlet tarafından karşılanacak. Öğrenciler, ekim ayı içerisinde 10 GB interneti kullanmaya başlayacak.

Bir öğrenci ya da gencin kendi üzerine tanımlanmış hattı yok ise ücretsiz internet paketini kullanamayacak.

Dolayısıyla suiistimal ve mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BTK ve operatörler arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Düzenleme; şu an için master, yüksek lisans ve açık öğretimi kapsamıyor.

Kapsamın genişletilip daraltılmasıyla kararı Hazine ve Maliye Bakanlığı verecek.

 


19.2° / 10.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER