-
BIST 100
16066,64%0,70
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,92% 0,11
-
GRAM ALTIN
7110,09% 0,02
-
Ç. ALTIN
11507,24% -0,23
BURSA – Su sıkıntısı yaşanmaması için altyapı yatırımlarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi Gümüştepe Mahallesi’nde inşa ettiği yeni su deposuyla 8 mahallenin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözmeyi hedefliyor.
8 Mahalleye Kesintisiz ve Güçlü Su
BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Gümüştepe Mahallesi’nde 10 bin metreküplük yeni su deposu inşa ediliyor. Tesisin devreye girmesiyle;
Üçevler
Demirci
Gümüştepe
Çalı
Yaylacık
Tahtalı
Çamlıca
Kültür
mahallelerinde yaşanan su kesintisi ve basınç yetersizliği sorunlarının tamamen ortadan kaldırılması planlanıyor.
Su deposu inşaatında prekast döşeme ve manevra odası imalatlarının devam ettiği, fiziki ilerlemenin ise yüzde 80 seviyesine ulaştığı bildirildi.
Başkan Bozbey Çalışmaları Yerinde İnceledi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projeyi yerinde inceleyerek Mehmet Ercihan Subaşıoğlu ve BUSKİ yetkililerinden bilgi aldı.
Başkan Bozbey, yıllardır bölgede yaşanan basınç sorununun bu yatırımla birlikte sona ereceğini belirterek, “10 bin metreküplük su deposunu mayıs ayında hizmete almayı planlıyoruz. Yüksek katlarda oturan vatandaşlarımızın su sorununu tamamen çözmüş olacağız” dedi.
“Halkımız İçin Çalışıyoruz”
Yeni tesisin D17 deposuyla entegre çalışarak kentin batısındaki mahallelere kesintisiz ve güçlü içme suyu temin edeceğini ifade eden Bozbey, “Suyumuzu önemsiyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ olarak halkımız için çalışıyoruz. Kentimizin artan ihtiyacına yanıt veren altyapı yatırımlarımızı planlı, kalıcı ve sürdürülebilir şekilde hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Nilüfer ve çevresinde su altyapısının daha güçlü ve güvenli hale gelmesi hedefleniyor.
-
A+Buyut
-
A-Kucult
-
Konut Piyasasında Yeni Trend: Yatırımcıların Gözdesi 1+1 Daireler
-
İnegöl Belediyesi’nden Öğrencilere Sınava Giden Yolda Güçlü Destek
-
İnegöl’de Kadir Gecesi’nde Binlerce Kişi Osb Camii’nde Buluştu
-
İnegöl’de Park Halindeki Cipe Çarpan Motosiklet Sürücüsü Yaralandı
-
Gençler istedi, Başkan Bozbey yeniliyor







