• BIST 100

    16134,73%-0,60
  • DOLAR

    44,53% 0,27
  • EURO

    51,32% -0,20
  • GRAM ALTIN

    6703,01% 0,27
  • Ç. ALTIN

    10905,60% 1,04
Mustafa Bozbey Tutuklama Talebiyle Mahkemeye Sevk Edildi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Aralarında eşi, kızı ve kardeşinin de bulunduğu 12 şüpheli hakkında ise adli kontrol talep edildi.
Bursa
4.04.2026 08:25
4.04.2026 08:26
Eyüp Yaşar
Mustafa Bozbey Tutuklama Talebiyle Mahkemeye Sevk Edildi

 

Bursa’da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde (KOM) 3 gün süren gözaltı sürecinin ardından adliyeye sevk edilen Bozbey ile birlikte toplam 57 şüphelinin Cumhuriyet savcılığı tarafından ifadeleri alındı.

İfadeler 14 Saat Sürdü

Savcılıkta yaklaşık 14 saat süren ifade işlemlerinin ardından, Mustafa Bozbey hakkında tutuklama talebi ile mahkemeye sevk kararı verildi.

Soruşturma kapsamında Bozbey’in eşi Seden Bozbey, kızı Side Bozbey Gürer ve kardeşi Ertan Bozbey’in de aralarında bulunduğu 12 şüpheli hakkında ise adli kontrol uygulanması talep edildi.

Karar Mahkemeden Çıkacak

Savcılığın sevk yazısının ardından Bozbey ve diğer şüphelilerin dosyası nöbetçi mahkemeye gönderildi. Mahkemenin vereceği kararın ardından soruşturmanın seyrinin netleşmesi bekleniyor.

 

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult