• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78

MİLYONLARIN GÖZÜ BU HABERDE! GÖRÜŞMELER BAŞLADI..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Başkanlığında, “2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri”nin birinci oturumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapıldı.

Ekonomi 2.08.2021 17:27:00 0
MİLYONLARIN GÖZÜ BU HABERDE! GÖRÜŞMELER BAŞLADI..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin, "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, çalışanlarını enflasyonun altında ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir noktada meseleyi ele alacağımızı belirtmek isterim." dedi.

Toplantının açılışında konuşan Bakan Bilgin, toplu sözleşmelerin demokratik toplumlarda devlet ile toplum arasındaki bağları güçlendiren kurumsal yapılar olduğunu söyledi.

Bilgin, toplu sözleşmenin, tarafları daha ileri düzeyde dayanışma ve bütünleşmeye götürmesi temennisinde bulunarak, "Bu bütünleşmenin sosyal ve ekonomik şartlarda sorunları çözerek daha ileri bir anlaşmayla neticelenmesi hepimizin idealidir." diye konuştu.

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin hayırlı olmasını dileyen Bakan Bilgin, "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, çalışanlarını enflasyonun altında ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir noktada meseleyi ele alacağımızı belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında, Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem ve Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder’in de bulunduğu toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.


28.5° / 14.7°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER