• BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,55% 0,02
  • EURO

    34,83% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2435,50% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61

MHP GÜNDEMi DEĞERLENDİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Aytekin Torun, Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Ahmet Genç ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi.

Siyaset 7.04.2021 19:48:00 0
MHP GÜNDEMi DEĞERLENDİRDİ

İlçe binasında gerçekleştirilen toplantıya parti yöneticileri ve belediye meclis üyeleri katıldı. İnegöl’de yaşanan su taşkınlarını değerlendiren İlçe Başkanı Aytekin Torun, taşkın yaşanan kırsal mahallelerdeki hasarı tespit ederek bir dosya hazırlanacağı ve genel merkeze iletileceğini bildirdi. Daha sonra söz alan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Genç ise, yüzde 35’lik bütçe fazlası nedeniyle İnegöl Belediye Başkanı ve ekibine özel teşekkür etti.  
 

BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMALARI CAN KAYIPLARINI ÖNLEDİ
Açılış konuşmasını yapan Aytekin Torun, “Hafta sonu yaşanan yağışlar ve eriyen kar suları çevre illerde olduğu gibi İnegöl’de de taşkınlara neden oldu. Bir kısım tarım arazisi, bir işletme ve birkaç ev su altında kaldı. Çok şükür felaket boyutunda olmayan bu olaylarda can kaybı yaşanmadı. Belediyemizin dere yataklarında yaptığı çalışmalar ve yağış esnasındaki müdahaleleri olası can kayıplarını önledi. Bundan dolayı kıymetli Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Alper Taban’a ve belediye ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Torun sözlerine şu şekilde devam etti; “İlgili kurum ve muhtarlarla yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde; Cerrah, Çeltikçi, Edebey, Kıran, Çayyaka, Kozluca ve Şipali Mahallelerimizde su taşkınları yaşandığını tespit ettik. Selden etkilenen tarım arazilerinde ise maddi hasarı şu anda tespit etmek zor. Biz selden etkilenen çiftçilerimizle birlikte hazırlayacağımız maddi hasar raporunu genel merkezimize arz edeceğiz. Su taşkınlarından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  Bugün bilindiği üzere belediye meclis toplantımız yapıldı. Ben gündemle alakalı değerlendirmeleri için meclis üyemiz Ahmet Genç’e sözü bırakıyorum. “
Bugün yapılan belediye meclisindeki konuları değerlendiren Meclis Üyesi Ahmet Genç ise şu ifadeleri kullandı;

ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM
“Bu ay 2020 yılı idari faaliyet raporunun oylamasını gerçekleştirdik. Yaklaşık yüzde 35’lik bir bütçe fazlası var ve bu kazançları belediyemiz kendi öz kaynaklarıyla sağlamıştır. Bu konuda belediye başkanımıza ve idari amirlerine özellikle teşekkür ediyorum. Bu belediye tarihinde çok az rastlanabilen başarıdır. “

SUYUN MİLLİ SERVET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ
“Bugünkü meclisimizde biliyorsunuz Süle Mahallesi’nde bir su fabrikası açılma konusu vardı. Bir de Paşaören Mahallesi’nde madan suyu çıkarılıp satılmasıyla ilgili bir konu vardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Mart 2021 günü 1. Su Şurasını topladığını hatırlatmak isterim. Burada suyun çok kıymetli olduğu ve tasarruf edilmesi gereken bir ülkede yaşadığımız vurgulandı. Su şurası Ekim ayında bir rapor belirleyecek ve yeni önlemleri açıklayacak. Bizler bugün meclisimize gelen konuyla ilgili hayır oyu kullandık. Biz suyun ve toprağın milli servet olduğunu düşünüyoruz. Suyun paketlenip insanlara satılması yerine, doğal dengeyi bozmadan kullanılmasını istiyoruz. İnegöl’de bilindiği üzere 7 tane su fabrikası var. Bunların ne kadar metreküp su çektiğini bilmiyoruz. Bunların test edilmeden ve planlanmadan meclise gelmesini uygun bulmuyoruz. Bu sadece bizim partimizin değil bütün İnegöl’ün konusudur. Bugünkü şerhimizi ve taleplerimizi meclisimizde dile getirdik. “Belediye Başkanımız ve ekibi bundan sonraki süreçte dikkat edeceklerini söylediler. Cumhurbaşkanımızın tabiriyle ‘Suyu korumak vatanı korumakla eşdeğerdir. Su milli servettir, bu doğrultuda düşündüğümüz için hayır oyu kullandık. Bir diğer konu ise Paşaören Mahallesi’nde çıkan maden suyu konusu oldu. Bizler satılma değil, kiralama talebinde bulunduk. Talebimizi de dile getirdik.”

İNEGÖL’E ÇEVRE YOLU YAPILSIN
“Ayrıca dilek ve temenniler bölümünde İnegöl ile ilgili iki hususu gündeme getirdik. Birincisi bildiğiniz üzere bir kamyon faciası oldu ve insanlar öldü. Bizler İnegöl güzergahının, hem şehir içi hem de şehirler arası konumda konumlandığını görüyoruz. Bakacak olursak Edirne’den Kars’a her yerin alternatif bir yolu var. Özellikle kamyonların geçebileceği gibi yollar var. İnegöl ise hem şehirler arası yolu hem de şehir içi yolu aynı güzergahtan sağlamak zorunda kalıyor. Bizler aynı Ahmet Türkel Çevreyolu gibi şehir içi bir çevre yolunun diğer tarafta da yapılmasını istedik. Bu Akhisar, TOKİ, Alanyurt, Sanayi gibi alanı gibi yerlerden geçebiir ve şehir içi trafiğini azaltabilir.  Alper Başkan da konuya sıcak baktığını ve ilgileneceğini söyledi. Hikmet Şahin Köprülü kavşağı üzerinde bile bu hafta kaç tane kaza oldu. Kaza olunca metrelerce kuyruk oluyor. Alternatif yol olsa bu sıkıntıdan da kurtulmuş oluruz.“

HAFRİYAT DÖKÜMÜ İÇİN YER GEREKLİ
“Son olarak İnegöl’ümüzde bir hafriyat dökülmesiyle alakalı bir eksiklik var. Özel müteşebbisler bu işi yapıyordu fakat alanlar dolmuş. Vatandaşlarımız ise katı atık depolama merkezine gidiyor ve oraya da alınmıyor. Sonrasında vatandaşların hafriyatı tarlalara döktüğü iddia edildi. Hem belediye başkanımız hem de bizler çevre konusunda çok hassasız. Böyle bir durumun yaşanmasını kabul edemeyiz. Belediyemiz önderliğinde yeni bir yer tahsisi yapılıp döküm sahası yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz.”


23.1° / 10.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER