• BIST 100

    17844,21%-0,09
  • DOLAR

    47,77% 0,02
  • EURO

    55,24% 0,27
  • GRAM ALTIN

    6742,95% -0,40
  • Ç. ALTIN

    10737,57% -1,18
MHP Lideri Bahçeli: "CHP'deki Tartışmalar Türkiye'nin Ana Gündemi Olmamalı"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yaşanan son gelişmelere ilişkin yazılı bir değerlendirmede bulundu.
Siyaset
27.07.2026 17:07
27.07.2026 17:10
Eyüp Yaşar
MHP Lideri Bahçeli: "CHP'deki Tartışmalar Türkiye'nin Ana Gündemi Olmamalı"
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

 


Reklam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'de yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nun hukuki haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtirken, Özgür Özel'in de siyasi konumunun korunmasının önemine dikkat çekti.


Reklam

Bahçeli, Türk siyasetinde farklı görüşlerin demokrasinin doğal bir parçası olduğunu vurgulayarak, parti içi tartışmaların toplumsal gerilime dönüşmemesi gerektiğini ifade etti.


Reklam

"Kılıçdaroğlu'nun Hukuki Haklarına Saygı Gösterilmeli"

Açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun yıllarca CHP Genel Başkanlığı yaptığını hatırlatan Bahçeli, şu değerlendirmede bulundu:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığını düşündüğü haksızlıkları dile getirmesi, hukuki imkanlara müracaat etmesi ve partisinin geleceğine dair görüşlerini açıklaması en tabii hakkıdır."

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerin hakaret ve itibarsızlaştırma kampanyasına dönüşmemesi gerektiğini belirtti.

Özgür Özel'e de Destek Mesajı

MHP Lideri, Özgür Özel'in siyasi emeğine de dikkat çekerek, siyasi kişiliğinin gündelik tartışmaların içinde yıpratılmasını istemediklerini ifade etti.

Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun hakkına nasıl hukuken riayet edildiyse, Sayın Özel'in birikim ve konumu da saygıyla karşılanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"CHP'deki Tartışmalar Türkiye'nin Ana Gündemi Olmamalı"

Bahçeli, CHP ve yeni siyasi oluşumlar etrafında yaşanan tartışmaların Türkiye'nin temel gündemi haline getirilmemesi gerektiğini belirterek, tüm taraflara sağduyu çağrısı yaptı.

"Bütün tarafların karşılıklı saygıyı muhafaza etmesi ve siyasi mücadeleyi şahsi hesaplaşmanın dışına çıkarması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

"MHP, Başkalarının İç Tartışmalarından Menfaat Beklemez"

Açıklamasında MHP'nin siyasi anlayışına da değinen Bahçeli, partiler arasındaki iç çekişmelerden siyasi çıkar sağlamayı doğru bulmadıklarını belirtti.

"Milliyetçi Hareket Partisi, herhangi bir partide yaşanan iç tartışmalardan menfaat devşirmeyi, parçalanmalardan medet ummayı ve zaaflardan ikbal üretmeyi siyasi ahlakıyla bağdaştırmaz." ifadelerine yer verdi.

"Kalıcı Olan Türkiye Cumhuriyeti'dir"

Açıklamasının sonunda Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgesel ve küresel gelişmelere dikkat çeken Bahçeli, siyasi aktörlere birlik ve sağduyu çağrısını yineledi.

"Makamlar gelip geçicidir, şahıslar fanidir. Baki olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun muhafızı olan yegâne güç büyük Türk milletidir." sözleriyle açıklamasını tamamladı.

 

Reklam
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İnegöl OSB’de Acı Olay: 53 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

İnegöl’de Kanlı Olay! OSB Caddesi’nde Silahla Vurulan Kişinin Durumu Ağır

İnegöl’de 12 Yaşındaki Esmanur Kayıp! Ailesi Yardım Bekliyor

Yoğun Duman Paniğe Neden Oldu! İtfaiye Harekete Geçti

İnegöl’de Ev Yangını! Mutfak Kullanılamaz Hale Geldi, 1 Kişi Dumandan Etkilendi

İnegöl’de Sıcaklıklar Düşüyor! Cuma Günü Serin Hava Geliyor

İnegöl’de Eğlence ve Lezzet Buluştu! BuDa Bowling ve Klakson Cafe Hizmete Girdi

İnegöl’de İnşaat Alanında Tehlikeli Eğlence! Çocukların Oyunu Yürekleri Ağza Getirdi

Orhaniye Mahallesinde Kamulaştırmalarla Yeni Otopark Oluşturuldu

Kuğulu Park Yeniden Hayat Buluyor

Reklam
Reklam
Reklam