• BIST 100

    9722,09%0,8
  • DOLAR

    32,55% 0,11
  • EURO

    34,94% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2425,78% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

MELİH UÇARAVCI; NİSAN AYI KONUT SATIŞLARINI DEĞERLENDİRDİ

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, TÜİK verilerine göre hazırlanan 2021 Yılı Nisan ayı konut satışları rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İnegöl Haber 13.05.2021 01:46:00 0
MELİH UÇARAVCI; NİSAN AYI KONUT SATIŞLARINI DEĞERLENDİRDİ

Geçen yılın Nisan ayına göre satışların arttğını, geçtiğimiz aya oranla ise azaldığını belirten Uçaravcı, emlağa yatırım yapmak isteyen İnegöllü yatırımcıları fiyat artışlarından dolayı hızlı olmaları noktasında uyardı.

Uçaravcı'nın açıklamaları şu şekilde;

KONUT ALMA YAKLAŞIMI AZALDI
"Öncelikle sözlerime başlarken 11 Ayın Sultanı mübarek ramazan ayının sonuna geldik. Rabbim hepimizi yenilerine eriştirsin. Buradan Değerli İnegöl halkının ve meslektaşlarımın Bayramlarını huzur, mutluluk ve sağlık getirmesini diliyor. En içten şekilde kutluyorum. 
Bilindiği üzere dünya zor bir dönem içinden geçiyor. Biz de dönemsel olarak bu problemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Nisan ayında emlak ofislerinin toplasanız 20 gün açık kaldı. Pandeminin bize yaşattığı olumsuzluklar, beklentilerin düşük olması, toplumun yaşamış olduğu psikolojik gerginlikler hepimizin konut almasıyla ilgili yaklaşımların azalmasına neden oldu. Sadece olumsuzluklar bunlarla da kalmadı kredi puanlarının yükselmesi en uygun kredi oranının bile konut alırken geçen yıl ki oranların 2 katı olması ile rakamlarda bizi kötü bir durumla karşı karşıya bıraktı."

KONUT FİYATLARI ARTACAK
"Gelecek aylarda beklentilerimiz ise şöyle mayıs ayı sokağa çıkma yasaklarından dolayı emlak ofisleri kapalı kaldı. Umarım gelecek aylarda satışların daha iyi olacağını düşünüyoruz.  Fakat şöyle sıkıntılarında bizi beklediğini düşünüyoruz; kredi oranları yüksek olması, inşaat maliyetlerinin ciddi anlamda artış gösteriyor olması ve arazi fiyatlarının yükselmesi konut fiyatlarını böylelikle artıracağını düşünüyoruz. Basında gördüğüm kadarıyla demir son 2 haftada %20 ye varan fiyat artışı olduğundan bahsediliyor. Bu durumlar söz konusuyken ne yazık ki satışların stabil kalacağını belki de düşebileceğini bile düşünüyoruz."

YATIRIM YAPMAK İSTİYORSANIZ VAKİT KAYBETMEYİN
Son olarak ev alacaklara önerilerimiz şu şekilde 2021 yılının 2. yarısında maliyet artışlarından dolayı fiyat artışları olacağını düşünüyoruz. Eğer yatırım yapmayı düşünüyorsanız  fazla vakit kaybetmeden biran önce konut yatırımınızı hayata geçirin. Ne yazık ki şehrimizde konut ve arazi stoğu da çok azaldı. 2022 yılında fiyatlarda da yükselişlerin ciddi olacağını tahmin ediyoruz."


23.1° / 10.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER