• BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Mehmet Şimşek'ten AK Partili başkanlara sert uyarı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Partili belediye başkanlarına sert uyarılarda bulundu.

Siyaset 4.07.2024 11:02:00 0
Mehmet Şimşek
Haberi Sesli Oku

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Partili belediye başkanlarına uyarıda bulunarak, "Belediyelerin yıllık personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz? İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz" dediği öğrenildi.

AK Parti’nin Kızılcahamam kampında belediye başkanlarına talimat veren Bakan Şimşek, “Personel gideriniz bütçe gelirinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz? İstihdam bürosu olmuşsunuz” ifadelerini kullandı. Bütçedeki EYT ve deprem açığını ise vergilerde kayıtdışılığı önleyerek kapatmayı planladıklarını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında önceki gün yaptığı sunumda belediye başkanlarına önemli uyarılarda bulundu.


"İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz"
Türkiye Gazetesi’nin haberine göre EYT sebebiyle, deprem nedeniyle oluşan bütçe açıklarını kayıt dışılığı önleyerek kapatacaklarını ifade eden Şimşek, “Bakın bu kamu tasarrufları bizi bağlamaz falan diye düşünmeyin. Bakanlığımız denetim yapacak ve ilgili harcama sorumlusu çok ciddi müeyyideler ile karşı karşıya kalabilecek. Kamuda tasarruf tedbirleri belediyeleri yüzde 100 bağlamaktadır. Sizin mali durumunuz iyi gözükmüyor. Kendi merkezi bütçemiz ile ilgili durumu anlattım. Ama gelgelelim sizin durumunuz merkezi hükümetten çok çok daha kötü. Belediyelerin yıllık personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz? İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz. Mevcut mali kurallara uyun. Borç ve personel konusunda uymamışsınız” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ


Haber Editörü

Eyüp Yaşar

33.9° / 16.9°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER