• BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

MEHMET CEYHAN OKULLARIN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ!

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan,  katılmış olduğu bir canlı yayın programında okulların durumu ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Eğitim 3.07.2020 17:24:00 0
MEHMET CEYHAN OKULLARIN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ!

Prof Dr. Mehmet Ceyhan, CNN TÜRK canlı yayınında Uğur Önver'in sorularını yanıtladı.Ceyhan, gelen bir soru üzerine salgın döneminde okulların durumuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

OKULLAR AÇILACAK MI?
Sonbahara bu vaka sayılarıyla gider, orada okulların açılması ve tatilden dönen insanların etkisiyle tekrar bir artış yaşayabiliriz.

BU RAKAMLARLA OKULLAR AÇILIR MI?
Bir okulun açılması ya da böyle büyük bir toplanmaya karar verilmesi sadece sağlık anlamında önerilerle olmuyor. Birçok başka faktör var. Okulları açacaksınız, çocuklar okula gidecek, anne-baba çalışacak gibi... Ben sadece sağlık açısından söyleyebilirim.

Şu andaki rakamlarla ve Çarşamba günü sayın Bakanın açıkladığı PCR taraması sonuçlarına göre 200 bin civarında aktif virüs taşıyan insan var. Bu insanların içinde de, sayısını bilmiyoruz ama süper bulaştırıcılar var. Bir sınıfa girdiğinde, sınıfın yarısından fazlasını enfekte edebilecek çocuklar da var. Onun için riskli olur bu sayılarla. Sayıların daha aşağı inmesi lazım ama maalesef bunun bir standardı yok. Önemli olan azaltıyor olabilmeniz. Bir azaltıyor eğilimine girmeniz. Bunun için de bundan fazlasını yapmamız lazım. Bu açık görülüyor.

1000'Lİ SAYILARIN ALTINA DÜŞMEMİZ LAZIM.. BEN DEDİĞİNİZDEN BUNU ANLIYORUM..

Evet. Risk oluşturur.

Eğer virüs bulaştıracak bir kişi girerse, açık havada da bulaştırabilir. Hatta çok daha fazla kişiye bulaştırabilir. Ama kapalı havada riskin daha yüksek olduğunu bilmeliyiz.


23.1° / 10.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER