-
BIST 100
15927,85%-1,00
-
DOLAR
44,18% -0,09
-
EURO
50,76% 0,45
-
GRAM ALTIN
7097,43% -0,53
-
Ç. ALTIN
11467,05% -0,88
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala İnegöl’de kurban pazarlarında ve hayvan çiftliklerinde yoğunluk yaşanıyor. Bayrama 2 hafta kalmasına rağmen kurbanlıkların büyük bölümü satıldı. Hayvan çiftliklerinde kurbanlık büyükbaş hayvanların tükendiği, İnegöl Hayvan Pazarı’nda ise satışların %80’e ulaştığı bildirildi.
Çiftlik sahipleri, bu yıl talebin önceki yıllara göre daha erken başladığını ve yoğun geçtiğini belirtirken, hayvan almak isteyen vatandaşların son günleri beklememeleri gerektiğini vurguladı. Kurban pazarında kalan sınırlı sayıdaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için ise yoğun bir ilgi devam ediyor.
Erken Talep Fiyatları Etkiledi
Hayvan üreticileri, bayrama yakın dönemde kurbanlık bulunmasının zorlaşacağını ifade ederken, fiyatların da erken taleple birlikte yükseldiğini dile getiriyor. Öte yandan bazı vatandaşlar, bütçelerine uygun kurbanlık bulmakta zorlandıklarını söylerken, üreticiler ise artan yem ve bakım maliyetlerinin fiyatlara yansıdığını savunuyor.
Yetkililerden Uyarı: Son Günü Beklemeyin
Yetkililer, vatandaşları kurbanlık alımlarını son günlere bırakmamaları konusunda uyardı. Güvenli ve sağlıklı alışveriş için hem kurban pazarında hem de çiftliklerde denetimlerin sürdüğü belirtildi.
-
A+Buyut
-
A-Kucult
-
İnegöl’de Kereste Deposunda Yangın: Müdahale Eden İş Yeri Sahibi Yaralandı
-
İnegöl Yardım Derneği'nden 1000 Çocuğa 1000 Bayramlık
-
Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl’de İftar Sofrasında Binlerce Kişiyi Ağırladı
-
İnegöl’de Çiftlik Yangını: 500’ün Üzerinde Kümes Hayvanı Telef Oldu
-
İHH İnegöl, binlerce mazluma umut oldu!







