• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

KARA 3 AYAKLA GÖREVİNİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 7 ay önce kendisini ısırdığını iddia eden kişiler tarafından tüfekle ateş edilerek bacağından vurulan Kara, isimli çoban köpeği 3 ayakla koyunları gütme görevine devam ediyor.

İnegöl Haber 24.02.2021 10:00:00 0
KARA 3 AYAKLA GÖREVİNİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

İnegöl’ün kırsal Deydinler Mahallesi’nde 20 yıldır koyunculuk yapan Vahit Uysal’ın Kara isimli çoban köpeği Ağustos ayında kendisini ısırdığını iddia eden kişiler tarafından tüfekle vurularak yaralandı. Bacağı kırılan köpeğin yarası kan kıran olmasın diye veteriner tarafından kesildi. 7 aydır 3 bacağıyla yaşamaya devam eden ‘Kara’ koyunları gütme görevini bir an olsun aksatmıyor.
 

3 AYAKLA YAŞAMINA DEVAM EDİYOR
2 aylık yavruyken Kara’yı sahiplendiğini söyleyen Vahit Uysal; “Yaklaşık 20 yıldır koyunculuk yapıyorum. Birçok köpeğim oldu ama Kara azmiyle kendisini çok sevdirdi. Ağustos ayında koyunları otlatmak için araziye gitmiştim. Kara bir ara gözden kayboldu ve o esnada bir silah sesi duydum. Aradan biraz zaman geçince Kara kanlar içerisinde yanıma geldi. Köpeği vuran kişileri o esnada göremedim. Oğlumla birlikte köpeği alarak İnegöl’de veterinere götürdük.

Bacağındaki kemiğin tamamen kopmasından dolayı kan kıran tehlikesi olan köpeğimizin bacağı veteriner tarafından kesildi. Yaklaşık 7 aydır 3 ayağı ile yaşamına devam eden Kara normal bir köpek gibi olmasa da yaşamını idam ettire biliyor. Kara bizimle birlikte koyunları araziye götürürken geliyor ve yanımızdan bir an olsun ayrılmıyor. Şu anda kış mevsimi olduğu için koyunlarımız ağılda duruyor ancak havaların biraz daha ısınmasıyla birlikte araziye gideceğiz” dedi.
 

PROTEZ BACAK TAKTIRMAK İSTİYORUM
Kara’ya protez bacak taktırmak isteyen Uysal, “Daha önceden Bursa’dan bir hastaneyi arayarak randevu aldım ancak gitmek nasip olmadı. Şimdi İnegöl’de olursa bir protez bacak taktırmak için uğraşıyorum” ifadelerini kullandı.

 


25.5° / 11.6°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER