• BIST 100

    17946,70%0,33
  • DOLAR

    47,84% 0,10
  • EURO

    55,38% 0,31
  • GRAM ALTIN

    6736,33% 0,68
  • Ç. ALTIN

    10756,50% 0,30
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki’den Bursa İçin Kritik Uyarı
Deprem gerçeğine ilişkin farkındalığı artırmak ve özellikle çocuklarda erken yaşta bilinç oluşturmak amacıyla Osmangazi Belediyesi tarafından “Deprem Gerçeği ve Çocuklarda Farkındalık” temalı söyleşi düzenlendi.
Bursa
5.02.2026 17:39
5.02.2026 17:41
Eyüp Yaşar
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki’den Bursa İçin Kritik Uyarı
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?


Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen programda konuşan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Bursa’nın Türkiye’nin en aktif fay kuşaklarından birinin etkisi altında olduğunu belirterek, depreme karşı her an hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.


Reklam

Deprem gerçeğine ilişkin farkındalığı artırmak ve özellikle çocuklarda erken yaşta bilinç oluşturmak amacıyla Osmangazi Belediyesi tarafından “Deprem Gerçeği ve Çocuklarda Farkındalık” temalı söyleşi düzenlendi.


Reklam

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen programa çocuklar yoğun ilgi gösterdi.


Reklam

“Bursa, Aktif Fay Kuşağının Etkisi Altında”

Söyleşide konuşan Deprem Uzmanı ve İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Bursa’nın, Türkiye’nin en aktif fay kuşaklarından biri olan Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun etkisi altında bulunduğuna dikkat çekti.

Moriwaki, Marmara Denizi’nde meydana gelebilecek bir depremin Bursa’yı da etkileyebileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Marmara’da deprem olduğunda Bursa’da yumuşak zeminde olduğu için hissedilebilir, binalar etkilenebilir. Güney kolu Gemlik, Bursa, Bandırma ve Balıkesir’e uzanıyor. 150 senedir deprem olmayan bölgeler var. Yakında hiç olmaz demiyoruz, bunun için hazırlıklı olmak lazım. Tehlikeli diyebilirim, dikkatli olmak gerekiyor.”

“Hazırlıklı Olmak Hasarı Yüzde 70 Azaltır”

Depreme karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Moriwaki, doğru hazırlıkla can ve mal kaybının büyük oranda azaltılabileceğini söyledi.

“Ne zaman, nerede, ne kadar büyük olacak diye düşünmek yerine, ‘deprem olabilir’ diyerek hazır olmalıyız. Hep beraber iyi hazırlanabilirsek hasarları yüzde 70 azaltabiliriz.”

Yaşam Üçgeni ve Deprem Çantası Vurgusu

Moriwaki, deprem anında yaşam üçgeni oluşturmanın hayati önem taşıdığını belirterek, her evde kolay ulaşılabilir bir noktada deprem çantası bulunması gerektiğini söyledi.

Deprem çantasında bulunması gerekenler arasında:

Su

Düdük

Temel gıda ürünleri

olduğunu ifade etti.

Ayrıca deprem sırasında merdiven kullanımının tehlikeli olduğuna dikkat çeken Moriwaki, hemen güvenli bir alanda yaşam üçgeni oluşturulmasını tavsiye etti.

“Türkiye’de Binaların Yarısı Riskli”

Türkiye’deki yapı stokunun önemli bir bölümünün riskli olduğunu belirten Moriwaki, ülke genelinde binaların yüzde 50’den fazlasının depreme karşı güvenli olmadığını hatırlattı.

Plaketle Teşekkür Edildi

Program sonunda Raşit Gürbüz ve Bakır Taşer, Yoshinori Moriwaki’ye katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

 

Reklam
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İnegöl'de Pazar Günü Elektrik Kesintisi: İşte Mahalle Mahalle Saatler

İnegöl'de Otluk Alan Yangını Korkuttu: Alevler Evlere Yaklaştı

Adnan Menderes Bulvarı'nda Motosiklet Kazası

İnegöl'de Gizemli Kaza! Kaldırıma Çarpan Otomobil Kaçtı

İnegöl'de Elektrikli Testere Faciası: İki Bacağı Derin Kesildi

İnegöl'de Park Halindeki TIR'a Silahlı Saldırı!

İnegöl'de Kontrolden Çıkan Otomobil Direğe Çarptı: Sürücü Araçta Sıkıştı

İnegöl'de Ağaçlık Alanda Madde Krizi Geçiren Şahıs Hastaneye Kaldırıldı

Kozluca Alt Geçidi'nde Kavga! 1 Kişi Hastanelik Oldu

Başkan Taban Yks’de İlk 30 Bine Giren İnegöllü Öğrencilerle Buluştu

Reklam
Reklam
Reklam