• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

İSLAM MEMİŞ'TEN MANİPÜLASYON UYARISI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına dair yaptığı değerlendirmede yatırımcıları uyardı. Memiş altın fiyatlarının düşüş tarihini açıkladı.

Ekonomi 26.11.2021 14:36:00 0
İSLAM MEMİŞ

Altın  piyasasına hakim olması ile bilinen isimlerden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni bir analiz yayınladı. Altın fiyatlarına ilişkin beklentilerini açıklayan İslam Memiş fiyatların düşeceği tarihi de açıkladı.  “Altının ons fiyatı 1.877 Dolar seviyesine kadar yükselince bu yükselişlerin sahte yükselişler olduğunu söyledim." diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "O dönem herkes 2.300 Dolar seviyesini konuşmaya başladılar. Ons altına bir operasyon çekip dipten alacaklar ve altın fiyatları yeniden yükselecek. Şu andaki fiyatlamaya göre 1.815 Dolar seviyesine kadar bir toparlanma bekliyorum. Oradan tekrar düşüş trendine girilecek.” değerlendirmesinde bulundu.

İSLAM MEMİŞ'TEN MANİPÜLASYON UYARISI

Altın piyasasında manipülasyon olacağı iddiasında bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altında büyük bir manipülasyon yapılacak. Oyun kurucular altını çok ucuza alacaklar. Siz satacaksınız onlar ucuza alıp paralarına para katacaklar. 397 TL seviyesinde gram altını nasıl takılı bıraktılar sonra da iki kat fiyata yükselttiler. Yine aynısını yapacaklar. Siz satıp zarar edeceksiniz, oyunu kuranlar ise satın alıp kar edecekler.” dedi.

DİP OPERASYONU YAPIP UCUZDAN ALTIN ALACAKLAR

Tarih vererek altın yatırımcısını bekleyen durumları aktaran İslam Memiş, “Altının ons fiyatında 1.820 Dolar seviyesi görüldükten sonra dip operasyonu başlayacak. O noktadan sonra ons altın fiyatı düşmeye başlayacak. 1.765 Dolar, 1.747 Dolar ve 1.725 Dolar seviyelerini ons altında görebileceğiz. Ancak 1.750 Dolar seviyesinden altın alımı yapmadıkça altın için yolu açmayacaklar. O seviyeye gelindiğinde bu iş sadece altınla sınırlı kalmayacak. Avrupa'da olsun ABD'de olsun sokak hareketlerini göreceğiz. En geç iki hafta içerisinde bu dediklerim gerçekleşmiş olacak.” şeklinde konuştu.

ALTIN YATIRIMCISI NE YAPMALI?

“ Gram altın alanlar oldu. Kar mı ettiler. Onlar zarar ettiler." diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcının yapması gerekenleri şöyle sıraladı:

"Uzun vadede kar edecekler ama malı alırken kazanacaksınız. Gram altın 400 TL iken almadın, 500 TL iken almadın, 600 TL iken almadın ama 700 TL'nin üzerine çıktı aldın. Sonra da ben zarar ettim diyorsun. Kazanacaksın zarar etmezsin ama bekleyeceksin. Bir malın alım seviyesi vardır. Panik ve korku alımı yapmayın. Gram altının fiyatı 585 TL'ye düşmedikçe ben gram altın düştü demeyeceğim. Gram altın almamış olanlar, panik alımı yapmayı düşünenler sakın bu tuzağa düşmesinler.”


25.5° / 11.6°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER