• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,03
  • EURO

    47,06% 1,24
  • GRAM ALTIN

    4391,74% 2,16
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

İNEGÖLLÜ MEHMET FIRINCI VEFAT ETTİ

Said Nursi'nin öğrencilerinden İnegöllü Mehmet Fırıncı, rehabilitasyon gördüğü sağlık kurumunda 92 yaşında hayata gözlerini yumdu.

İnegöl Haber 3.10.2020 19:23:00 0
İNEGÖLLÜ MEHMET FIRINCI VEFAT ETTİ
Haberi Sesli Oku

Asıl adı Mehmet Nuri Güleç olan 92 yaşındaki Mehmet Fırıncı, ömrünü Kur’an ve İman hizmetinde geçirdi. İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı olan Fırıncı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 92 yıllık ömrünü Kur’an ve İman hizmetinde geçiren, tevazuu, şefkati, nezaketi ile gönüllerde taht kuran İnegöllü Fırıncı, ölümüyle sevenlerini yasa boğdu.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı olan Mehmet Fırıncı, 1928 yılında İnegöl’de dünyaya geldi. Asıl adı Mehmet Nuri Güleç’tir. Ailece fırıncılık yaparak geçindikleri için kendisine ‘fırıncı abi’ denilmektedir. 1950-60 yılları arasında Said Nursi’nin yanında, hizmetinde bulundu.

CENAZEYE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KATILACAK

İstanbul İlim ve Kültür Vakfından yapılan açıklamada ise, “Bediüzzaman Hazretlerinin talebesi muhterem Mehmed Fırıncı ağabey Hakkın rahmetine kavuştu. 92 yıllık ömrünü Kur’an ve iman hizmetinde geçiren, tevazuu, şefkati, nezaketi ile gönüllerde taht kuran, asrımızın mühim bir Kur’an tefsiri olan Risale-i Nur’ların neşriyatında ve birçok dünya diline çevrilmesinde çok önemli hizmetler gören muhterem ağabeyimizi Rahmet-i Rahmana uğurladık.

Cenaze namazı 4 Ekim Pazar günü öğle namazında Eyüp Sultan Camiinde kılınacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Eyüp Sultan Cami haziresine defnedilecektir.” ifadeleri kullanıldı.



MEHMET NURİ GÜLEÇ KİMDİR? 

Asıl adı Mehmet Nuri Güleç olan Mehmet Fırıncı 1928’de Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice Müslim köyünde doğdu. O sırada babası fırıncılık yapıyordu. Bediüzzaman Said Nursî’nin adını ilk olarak babasından duydu.

Güleç, 1949 yılında İstanbul’da Nur talebeleriyle tanıştı. Bediüzzaman 1953’te onun Fatih Çarşamba’daki evinde üç ay kadar misafir olarak kaldı. Ve Üstad’ın kendisine “Fırıncı” diye hitap etmesinden sonra da adı “Fırıncı Ağabey” olarak kaldı.

Haber Editörü

Eyüp Yaşar

33.3° / 18.1°