• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    35,09% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2273,89% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

İnegöllü bisiklet sporcusu yarışlara evinde simülasyon ile hazırlanıyor

İnegöllü sporcu Kadir Arslan (58), koronavirüs salgını nedeniyle evinde kalmaya devam ederken, evindeki simülasyon ile Türkiye'nin farklı noktalarındaki bisikletçilerle yarışıyor.

İnegöl Haber 7.04.2020 13:59:00 0
İnegöllü bisiklet sporcusu yarışlara evinde simülasyon ile hazırlanıyor

İnegöl’de yıllardır yaşayan ve birçok bisiklet yarışında derece alan sporcu, coronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkamayınca bisiklet yarışlarını evine getirdi. Evinin bir odasına kurduğu bisiklet simülasyonuyla Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan sporcularla yarışıyor. Coronavirüsün sporunu hiçbir şekilde engelleyemeyeceğini aktaran 58 yaşındaki Kadir Arslan, bisiklet sporu benim hayatım kimse bu sevgimi engelleyemez. Her gün evimde 1 saat boyunca pedal çeviriyorum” dedi.

SANKİ DIŞARIDA BİSİKLET BİNİYORUM

Evde yaptığı spordan bahseden Kadir Arslan, “Mobilya satışı yapıyorum. Boş zamanlarda da bisiklet sporu yapıyorum. Coronavirüs hastalığı nedeniyle de evde kalma süremiz uzadığı için evde bisiklete biniyorum. Bisiklet simülasyonunu evime kurdum. Bisikletimin arka tekerleğini söküp, simülasyona bağladım. Simülasyon yardımıyla Türkiye genelindeki sporcularla bisiklet yarışları yapıyorum. Sağlık durumlarım da bu simülasyonda var.  Arkadaşlarımızla yan yana gelmeden simülasyon sayesinde bisiklet biniyoruz. Bu simülasyon sayesinde sanki dışarıda bisiklet sürüyormuşum gibi yoruluyorum. Örneğin; simülasyondaki yokuşa çıkarken, bisiklet pedalları ağırlaşıyor” dedi.

YARIŞLARA EVİMDE HAZIRLANIYORUM

Yaklaşık 7 yıldan bu yana bisiklet sporuyla uğraştığını aktaran Arslan, “Bu spor sayesinde kendimi zinde ve sağlıklı hissediyorum. 7 yıl içinde Türkiye çapındaki yarışmalara katıldım. 50 yaş kategorisindeki yarışmalarda birçok derecem var. Tüm insanlara tavsiye ediyorum. Gerçekten sağlık için güzel bir spor. İlerde yapılacak sporlara evimde bu şekilde hazırlanıyorum. Simülasyondaki yarışmalara katılıyorum. Dünyanın her yerinden sporcular katılıyor bu yarışmaya. Bisiklet sporum için evimin bir odasını ayırdım. Orada spor yapıyorum. Bisiklet sporu benim hayatım, coronavirüs de olsa ben her mekanda bu sporu yaparım, beni bu konuda hiçbir hastalık etkileyemez” ifadelerini kullandı.

 


25.5° / 11.6°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER