• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2507,45% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

İnegöllü Alparslan Balaban, kütüğü en hızlı kesmek için Çekya'ya gitti

Türkiye'de "kütük kesme" olarak adlandırılan ekstrem sporlar arasında yer alan STIHL Timbersports sporcusu İnegöllü Alparslan Balaban, Timbersports Dünya Şampiyonası’na katılmak için Çekya’nın Prag şehrine gitti.

31.10.2019 17:00:00 0
İnegöllü Alparslan Balaban, kütüğü en hızlı kesmek için Çekya

İnegöl’e bağlı kırsal Boğazköy Mahallesi’nden STIHL Timbersports sporcusu Alparslan Balaban (28), Timbersports Dünya Şampiyonası’na katılmak için Çekya’nın Prag şehrine gitti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Alparslan Balaban, şu ifadeleri kullandı: Türkiye'de "kütük kesme" olarak bilinen, dünyada İngilizce STIHL Timbersports olarak adlandırılan bu ekstrem sporu yaklaşık 8 yıldır yaptığını söyledi.

Balaban, şöyle konuştu:
"Türkiye'de çok bilinen bir spor dalı değil. Ekstrem sporlar arasında yer alıyor. Dünya şampiyonu olmak tabi çok zor. Çünkü karşımızdaki ülkeler bu spora ciddi bütçe ayırıyor. Yabancı sporcular her gün antrenman yapıyor. Biz haftada bir yapabiliyoruz. Haftada bir İstanbul'a gidiyoruz antrenman için. Kullandığımız baltalar ve testere saf elmastan. Bu aletlerin yapımı bir ay sürüyor. Bunları bize uluslararası satış ağı bulunan firma veriyor. İstanbul'da bu şirket. Bu firma sponsorluğunda yurt dışındaki yarışmalara katılıyor, ülkemiz adına yarışıyoruz."

MİLLİ DUYGULARLA YARIŞIYORUZ
İmkansızlıklardan dolayı fazla antrenman yapamamalarına karşın güzel sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Balaban, "Dünya Şampiyonasına şu anda 32 ülke katılıyor. 32 ülke içinde Türkiye ilk 8'de. STIHL Timbersports'ta milli takım olmasa da ülkeler adına yarışılıyor. Ülkemizdeki yarışmalarda elemelerden geçip başarılı olanlar bu şampiyonaya katılmaya hak kazanıyor. Yeteri kadar antrenman yapamasak da Türk milleti olarak hırslıyız. Bir de mücadelemiz bayrak için olunca... Milli duygularla yarışıyoruz." dedi. 

Prag'daki Dünya Şampiyonasından derece alarak dönmeyi planladıklarını anlatan Balaban, "Güzel sonuçlar alacağımızı ümit ediyorum. Ülkemiz için yarışmaktan son derece mutluyuz. Herkesin duasını bekliyoruz." diye konuştu.


15.9° / 7.3°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER