• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

İNEGÖL’DE OLAĞANÜSTÜ KORONA TOPLANTISI

Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de vaka sayılarının artması üzerine ilçe kaymakamlığında bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda denetimlerin artacağı ve kurallara uymayanlara ceza kesileceği bildirildi.

İnegöl Haber 15.06.2020 18:26:00 0
İNEGÖL’DE OLAĞANÜSTÜ KORONA TOPLANTISI

Maske ve sosyal mesafeye dikkat çekilen toplantıya İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı, İlçe Emniyet Müdürü  Nihat Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Ferruh Mağden ve İlçe Sağlık Müdürü Enver Ünal katıldı.

ARTIŞIN SEBEBİ..

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı, “Sayın kaymakamımızı ziyaret etme sebebimiz, Bursa’da almış olduğumuz koronavirüs tedbirlerini gözden geçirmek. Sayın belediye başkanımız da teşrif ettiler ve hep birlikte ilçemizin durumunu değerlendirdik. Normalleşme süreci ile birlikte, bütün ilde olduğu gibi ilçemizde de bir artış var.  Bu artışı vatandaşın biraz gevşemesinden ve normalleşme sürecini yanlış anlamasından kaynaklanıyor. Artık eski normalimiz yok. Artık her şeyi yeni normale göre ayarlamamız ve yaşamamız gerekiyor. Özellikle maske kullanımına dikkat etmemiz ve özen göstermemiz gerekiyor. Çenede veya alt dudak sınırında kullanılan maskenin hiçbir faydası yoktur, kullanmamakla eşdeğerdir. Şu anda elimizde kalan tek silah maske ve sosyal mesafedir. Denetimler yapılıyordu, daha da artırılacak. Vatandaşlardan özellikle rica ediyorum, ‘havaların ısınmasıyla virüs azalıyor’ algısını da yıksınlar. Öyle bir şey yok. Eğer öyle olsaydı şu anda Mısır’da 35 derecede virüs peek yapmazdı. Tedbirleri elden bırakmamamız lazım” ifadelerini kullandı.

ARTIK CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ise, “İlçemizle ilgili genel durumu değerlendirdik ve almış olduğumuz tedbirleri daha da sıklaştırmamız gerektiği kanaatine vardık. Maske ve mesafe konusunda bir kısım hemşerilerimizin gerekli özeni göstermediğini görüyoruz. Biz şimdiye kadar herhangi bir cezai işlem uygulamamıştık ama bugünden itibaren kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemleri uygulamaya başladık. Daha önce yapılan denetimleri daha çok sıklaştıracağız. Kahveler, lokantalar, iş yerleri daha çok denetlenecek. Biz tam vaka bitti dediğimiz ortamda, eski düzene dönüyoruz. Yeni bir hayat var bu hayatı benimsememiz lazım. Bana bir şey olmaz modundan çıkmamız lazım. Gerekirse en sıkı tedbirleri alacağız. Hemşerilerimizden ricamız da kurallara uymayan işletmeleri ilgili yerlere şikayet etmeleridir” şeklinde konuştu.

VİCDANİ BİR SORUMLULUK

Maske üreterek sürece en başından beri büyük katkı sağladıklarını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Biz maske üretiyoruz ama vatandaşların bu maskeleri kullanması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu sürecin önemini anlaması için nasıl bir açıklama yapılması lazım. Bu kimsenin taşıyamayacağı vicdani bir sorumluluktur. Bu yüzden herkes kurallara uymalıdır. İlçe halkımıza bir kez daha ifade edelim, mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyalım. Yoksa tekrar başa dönmek zorunda kalırız. Bütün kazanımlarımızı kaybederiz. Herkesi daha dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.


15.9° / 7.3°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER