• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

İnegöl’de Koronavirüsle Mücadele Devam Ediyor!

Koronavirüs sürecinin ilk gününden bu yana ilçe halkının sağlığını önemseyerek tüm tedbirleri alan İnegöl Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarının dezenfekte edilmesi konusunda çalışmalarına hızla devam ediyor

İnegöl Haber 28.11.2020 15:07:00 0
İnegöl’de Koronavirüsle Mücadele Devam Ediyor!

Mart ayından bu yana tüm dünyanın mücadele ettiği Koronavirüs salgınında vatandaşların sağlığı için elindeki tüm imkanlarıyla seferber olan İnegöl Belediyesi, vatandaşların sıklıkla kullandıkları toplu yaşam alanları, yoğun sirkülasyon olan alanlar, sosyal donatı alanları ve parklar İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından dezenfekte ediliyor.

 

TİTİZ ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

Vakaların arttığı dönemde çalışmalarına hız veren İnegöl Belediyesi, sadece şehrin sokak ve caddeleri değil tüm kamu kurumları, ortak kullanım alanları ve yaşam alanlarını dezenfekte ederek titizlikle çalışmalarına devam ediyor.

 

6 MİLYON MASKE ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Öte yandan İnegöl Belediyesi pandemi sürecinde özellikle maske üretimiyle adeta Türkiye’ye örnek bir çalışma ortaya koydu. Sürecin ilk dönemlerinde maske temininin zor olması ve fahiş fiyatlar nedeniyle ilçe halkının mağduriyet yaşamaması adına elini taşın altına koyan İnegöl Belediyesi, gerekli altyapıyı sağlayarak maske üretimine başladı. İNESMEK atölyelerinde başta usta öğreticilerle başlayan sürece, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı dönemde kursiyerler de gönüllü olarak katıldı. Bir süre kursiyerler evlerinde, İNESMEK usta öğreticileri atölyelerde sağlanan hijyen şartlarında maske üretimi yaptı. Ancak sürecin uzaması ve ihtiyacın her geçen gün artmasıyla İnegöl Belediyesi bir adım daha atarak maske üretim makinesi aldı ve seri üretime başladı. Gelinen noktada 6 milyon adet maske üreten İnegöl Belediyesi, üretilen maskeleri vatandaşlara ücretsiz dağıttı. 


25.5° / 11.6°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER