• BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25

İNEGÖL’DE KAN DONDURAN OLAY

İnegöl’ün merkez mahallelerinden olan Kemalpaşa Mahallesi’nde güpegündüz yaşanan taciz vakasının mağduru genç kız, başına gelen kan donduran olayı anlattı.

İnegöl Haber 20.09.2021 20:17:00 0
İNEGÖL’DE KAN DONDURAN OLAY

İŞE GİTMEK ÜZERE EVİNDEN ÇIKAN GENÇ KIZ, SOKAK ORTASINDA GÜPEGÜNDÜZ TACİZE UĞRADI

Kimliğini belirtmek istemeyen genç kız, başına gelen bu iğrenç saldırının ardından uyku uyuyamadığını ve sokağa çıkamadığını belirterek İnegöl halkına uyarılarda bulundu.

İnegöl’ün Kemalpaşa Mahallesi’nde güpegündüz taviz vakası meydana geldi. Sabah işe gitmek için evinden çıkan mahalle sakini 20 yaşındaki genç kız, sokak ortasında bir şahsın cinsel saldırısına uğradı. Genç kızın yardım çığlıkları sonrası sokağa dökülen mahalle sakinlerini gören tacizci, genç kızı bırakarak bölgeden hızla kaçtı. Kaçtığı esnada güvenlik kameralarına da yansıyan şahsın yakalanması için Emniyet tarafından tahkikat başlatıldı.

 

Yaşanan korkunç olayın mağduru genç kız, zaman zaman duygularına hakim olamadığı röportajında yaşadığı olayı dakikası dakikasına anlattı. Genç kız, ortaokul bulunan bölgede yaşanan bu olaydan sonra ailelerin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

 

Olayın mağduru genç kız, kendisine yöneltilen sorulara şu şekilde cevap verdi:

 

“BAŞINIZDAN GEÇEN OLAYI BİZE ANLATIR MISINIZ?

“Her gün olduğu gibi sabah işe gidiyordum. Yanımda 16-17 yaşlarında küçük bir çocuk fark ettim. Bir yol boyunca aynı sokakta yürüdük. O esnada kulağımda kulaklık vardı, telefonla konuşuyordum. Baktığını fark ettim, yan gözüyle bakıyordu sürekli. Kulaklığımın tekini çıkarttım belki bir şey sorar diye. Köşeyi döndüğümde hala orada mı diye yan tarafımı kontrol ettim, o an arkama geçmiş. Bir anda boynuma yapıştı, hiçbir şey anlayamadım. Sonra bileklerimi ters döndürdü, ben o an ya çantamı ya telefonumu gasp edeceğini ya da bıçaklanacağımı sandım. Yoksa bir insanın neden durduk yere boynuna yapışasın ki. Sonra cinsel saldırıya uğradığımı fark ettim, sokakta hiç kimse yoktu. Bağırmaya başladım. O anda beni ittirdi, arkasına bakmadan kaçmaya başladı. Ben arkama dönüp baktığım zaman biraz önce yanımda yürüyen çocuğu fark ettim. O, o çocuktu. 16-17 yaşındaki birinin bunu yapması çok büyük bir saçmalık. Ortada dikkat çekici bir durum da yoktu. Sonra kaçmaya başladı, ben de bir süre arkasında koştum belki yakalarım diye, yardım edin diye bağırdım. Etraftan esnaflar ve komşular çıktı. Hemen KADES uygulamasına bastım yardım istedim. 155 arandı, ambulans arandı, onlar geldi. Sonra kamera kayıtlarına bakıldı. Kaçarken maskesini çekmiş, bir süre sonra maskesini çıkarıp hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etmiş. O gün orada bana olmasının büyük şansı yaşım büyük, kendimi savunabiliyorum ama 6 Eylül sokağında olması ortaokula kadar giden öğrenciler demek… Ben olmasaydım, küçük bir çocuk olsaydı bölgede bir arsa var, arsada park halinde arabalar var. Oraya çekmesi… Çok acı bir şey.”

 

 

 

BU KONU İLE ALAKALI ÜZERİNİZDE ETKİLER NE OLDU?

“Uyuyamıyorum. Evimin yanındaki bakkala, markete bile gidemiyorum. Karanlık olmasından korkuyorum. Sabahın 9’unda yaşanan bir olay olmasına rağmen karanlıkta duramıyorum. Hiçbir yere gidemiyorum, kimseye dokunamıyorum, dokununca bir şey olacak sanıyorum. Temas halinde asla değilim, merhaba merhaba yapmaya bile çekiniyorum çünkü aklıma direkt o geliyor. Kaçarken tırnağını boynuma taktırmış, onu gördükçe içim yanıyor, nasıl yapabildi, nasıl bir cesaret.”

 

BU KONU İLE İLGİLİ ŞİKAYETÇİ OLDUNUZ MU?

“Tabi ki oldum. Tüm gerekli işlemler yapılıyor ve sonuna kadar da pes etmeyeceğim.”

 

AİLENİZİN BAKIŞI NE OLDU, BU KONU İLE ALAKALI NELER SÖYLENDİ?

“Nasıl dayandın.” Herkesin söylediği tek şey bu, nasıl dayandın.”

 

BU KONUYLA ALAKALI PSİKOLOJİK DESTEK ALIYOR MUSUNUZ?

“Şu an çok yeni olduğu için almıyorum. Biraz kendimi toplamaya çalışıyorum. Belki birkaç gün sonra…”

 

BU OLAYDAN SONRA NASIL ÖNLEMLER ALDINIZ?

Olayı yaşamadan önce de bindiğim her taksinin plakasını ya ablama ya arkadaşıma gönderiyordum. Gittiğim yerlerden mevcut konum paylaşıyordum, şuan da aynı şekilde sadece güvendiğim taksiye binip, taksinin plakasını paylaşım bindiğim andan itibaren de mevcut konum paylaşıyorum. Yürümüyorum hiçbir şekilde, yürümeye korkuyorum. Çünkü hala dışarıda ve büyük ihtimalle Kemalpaşa Mahallesi’nde oturan bir insan.”

 

DAHA ÖNCE HİÇ TAKİP EDİLDİĞİNİZİ FARK ETTİNİZ Mİ? DAHA ÖNCE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YA DA HAYATINIZDA BÖYLE BİR MESAJ ALDINIZ MI?

“Hiç öyle bir şey olmamıştı. Hayatımda ilk defa yaşadım. Kaldırımda yürüyen bir insandı, işkillenmiyor insan. Sabah evinden ekmek almaya çıkmış gibi bir görüntüye sahipti. Ya bunda böyle bir görüntü var, bu bunu yapar demezsiniz. Küçük biriydi. Kamera kayıtlarında sakallarının yeni çıktığı görülebiliyordu. O kadar dikkat etmedim, dikkatimi çekmedi. Her gün aynı yolu kullanıyorum, her gün o sokaktan kaç kişi geçiyor, hiç fark etmedim. Tek fark ettiğim nokta neden durup durup bakıyor. Bir şey soracak sandığım için kulaklığımın birini çıkardım, en azından onu duyabileyim. Sadece bir koşuş sesi duydum, o an birinin eli boynumdaydı.”

 

KENDİNİZİ KORUMAK İÇİN NE YAPTINIZ?

“Öleceğimi zannettim. Tekme atmaya çalıştım ve bilgili bir insan olduğu için bacaklarını ne kadar açması gerektiğini biliyor, bu ilk olamaz, bütün tekmelerim boşa gitti.”

 

YANİ BÜYÜK İHTİMALLE DAHA ÖNCE DE BU KİŞİ TARAFINDAN SİZİN GİBİ İNSANLAR MAĞDUR EDİLDİ.

“Çok büyük bir ihtimalle öyle. Çünkü bu acemi bir insan değil.  Sen nereden bileceksin ki bir insanın kilit noktasını. Ya eğitim almış olman lazım ya da bu senin ilk tecrüben değil. Bileğin kilit noktasını nereden bileceksin ya da bacaklarını nasıl açman gerektiğini nasıl bileceksin. Kendini korumayı çok güzel başardı.”

 

 

 

BU OLAYLA İLGİLİ SON KEZ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ, DÜŞÜNCELERİNİZ VE ÇAĞRILARINIZ NELER?

“Herkesin çok dikkat etmesi gereken bir devirde yaşadığımızı bir kere daha çok net bir şekilde öğrendim. Okula öğrenciler gidiyor. Buradan ailelerine bildiriyorum, çocuklarınızı tek başlarına göndermeyin. Sabahın 9’unda yapan akşamın bir saatinde de yapabilir. O sokakta çocuklar oynuyor. Herkes çocuğuna dikkat etmeli.”


21.8° / 9.5°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER