• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

İnegöl'de Gezilecek Yerler

Bursa'nın en büyük ilçelerinden biri olan İnegöl il merkezine 47 km uzaklıktadır. İnegöl, mobilya sanayisi, köfte ve tarımı ile ön plana çıkmaktadır.

Yaşam 12.12.2021 19:06:00 0
İnegöl

Köftesi, tarımı, kaplıcası ve mobilyaları ile ünlü olan İnegöl, gezilecek yerler kapsamında tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle de ön plana çıkıyor.

 

İnegöl, şifalı suları ile sağlık turizminin yanı sıra doğal güzellikleri ve günümüze ışık tutan eski yapıları ile hem tarih hem doğa gezilerinin tercih edilen merkezleri arasındadır. 

 

Bu özelliklerinin haricinde İnegöl çevresinde yer alan parklar, alışveriş merkezleri ve geniş caddeleri de gezilecek yerler arasındadır. Bulunduğu konumdan ötürü, bölgede keşfedilebilecek yerler İnegöl ilçesiyle sınırlı olmayıp; çevredeki yerleşim merkezlerinde de birçok farklı destinasyon ziyaret edilebilmektedir.

Oylat Kaplıcaları

Oylat Kaplıcaları İnegöl ilçe merkezine 27 km uzaklıkta bulunmaktadır. Radyoaktif şifalı sulara sahip bu yerler İnegöl Oylat Kaplıcaları’na tedavi amaçlı hem Türkiye sınırları içerisinden hem de dünyadan binlerce ziyaretçi gelmektedir. 

Kaplıca suyunun romatizma, kadın hastalıkları, çocuk felci ve idrar yolları hastalıkları gibi birçok hastalığa şifa olduğu söylenmektedir. 

İki hamam ve çok sayıda konaklama tesisine sahip olan Oylat Kaplıcaları, İnegöl gezilecek yerler hakkında gezi rehberi hazırlayan ziyaretçiler tarafından hem tatil hem de sağlık amaçlı tercih edilmektedir. 

Oylat Mağarası

İnegöl merkezine 27 km uzaklıkta yer alan mağara, kaplıcalara 2 km uzaklıkta bulunmaktadır. 

İnegöl gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken yerler arasında Oylat Mağarası ilk sırada yer almaktadır. 

Mağara 665 metre uzunluğa, 95 metre yüksekliğe sahip ve iki kattan oluşmaktadır. Buna göre İnegöl ilçesinin doğal güzelliklerinden olan önemli bir mağara, Türkiye çapında 3. en büyük mağarası olma özelliğini taşımaktadır. İçerisinde sarkıtlar, dikitler, damlataş havuzları ve bir dev kazanı bulunmaktadır. 

Her daim rüzgarlı olan mağaranın nem oranı %90’dır. Bu özelliği nedeniyle astım ve bronşit hastalarına şifa verdiği iddia edilmektedir. Mağara içerisinde canlı yaşamı devam etmektedir. Ziyaretiniz sırasında yarasalara, solucanlara, kelebeklere ve bin ayaklılara rastlamanız mümkündür. 

Mağara 30 yıllığına özel bir işletmeye kiralanmış olup, mağaranın girişi kafe olarak hizmet vermektedir. 

İnegöl tatilinizde ziyaret edebileceğiniz Türkiye çapında ünlü mağaraya giriş ücretlidir.

Oylat Kanyonu’nun sona erdiği noktada yer alan mağaraya, Bursa Otogarı’ndan, İnegöl merkezinden ve İnegöl – Ankara yolu üzerinden toplu taşıma araçları ile ulaşım mümkündür. 

Oylat Şelalesi

İnegöl merkezine 27 km uzaklıkta bulunan Oylat Şelalesi, Uludağ’ın eriyen karları ve çevre kaynaklardan beslenmektedir. 

Meşe, Kestane, Çam, Gürgen, Kavak, Çınar ve Ihlamur ağaçları, böğürtlen ve kuşburnu bitkilerinden oluşan ortamın içerisinden patikayı takip ederek İnegöl Oylat Şelalesi’ne ulaşılmaktadır. Buna göre İnegöl Oylat Şelalesi ziyareti sırasında bölgenin ormanlarını da gezme şansı bulunmaktadır.

Bursa’ya 58 km uzaklıkta konumlanan İnegöl ilçesinden Ankara yoluna devam ederek 8.5 km sonra Bozüyük ayrımından sağa, Tahtaköprü yönünde yola devam ederek ulaşım sağlanmaktadır.

İnegöl Kent Müzesi

İnegöl ilçe merkezi sınırları içerisindeki İshak Paşa Külliyesi’nin yanında bulunan müze de, ilçe gezisi sırasında görülmesi gereken yerler arasındadır. 

Türkiye sınırları içinde bir ilçede bulunan ilk kent müzesi olma özelliğine sahip olan müze, halkın desteği ile 2009 yılında açılmıştır. Eski belediye binasının restorasyonu sonrasında müze haline getirilmiştir. 

Müzede çok sayıda eser, belge ve fotoğraf bulunmaktadır. Kent müzesinin içinde İnegöl tarihe yolculuk yaparken, dışında ise İshak Paşa Külliyesi ve Çınaraltı Bahçesi’nin muhteşem manzarası ziyaretçileri beklemektedir. 

İnegöl tatilinizde gezilecek yerler listeniz ekleyebileceğiniz müze, pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Salı – Cumartesi 09.00 – 18.00, Pazar günleri ise 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

İshak Paşa Sarayı

İnegöl merkezi, çarşısında yer alan külliye, han, imarethane, medrese, zaviye, türbe ve camiden oluşmaktadır. İnegöl gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz kadar yapının görülebildiği İshak Paşa Sarayı, ilçenin öne çıkan önemli yapıları arasındadır.

Osmanlı Dönemi’nde önemli bir devlet adamı olan İshak Paşa tarafından 18.yy’da yaptırılmıştır. Külliyeden günümüze sadece cami, medrese ve türbe sağlam kalarak ulaşmıştır. 

İshak Paşa Camisi ve Külliyesi, İnegöl ilçesinde son Osmanlı mimarisinin ihtişamını gösteren en önemli yapılar arasındadır. 


19.2° / 10.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER

İnegöl'de köy turnuvasında 2 kişi bıçakla yaralandı