-
BIST 100
17595,91%0,48
-
DOLAR
44,72% -0,02
-
EURO
52,83% 0,14
-
GRAM ALTIN
6915,01% 0,33
-
Ç. ALTIN
11086,28% 0,00
İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla 9-12 Nisan tarihleri arasında ülke genelinde etkili olan soğuk hava dalgasının ardından ilçede oluşan don zararına karşı yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, soğuk hava nedeniyle tarım ürünlerinde meydana gelen hasarların yerinde tespiti için başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemizi etkisi altına alan 9-12 Nisan tarihleri arasında meydana gelen soğuk hava dalgası nedeniyle ilçemizde meydana gelen ve ürünlerde hasara sebep olan don zararı sonrasında sahada başlatılan hasar tespit çalışmalarımıza hız kesmeden yerinde tespit ederek devam ediyoruz.”
Tarım müdürlüğü ekipleri, üreticilerin zararını en aza indirmek ve gerekli raporlamaları sağlamak amacıyla don zararının etkili olduğu bölgelerde incelemelerde bulunuyor.
Yetkililer, çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini belirtirken, üreticilere de gerekli desteğin sağlanacağı yönünde güvence verdi.
-
A+Buyut
-
A-Kucult
-
İnegöl’de otomobil bariyerlere çarptı: 2 yaralı
-
Başkanvekili Biba: İnegöl mobilyası dünya çapında bir başarı hikayesi
-
İnegöl’de üzerine ağaç devrilen işçi yaralandı
-
İnegöl’de 3 yaşındaki çocuk üzerine kaynar su dökülmesi sonucu yaralandı
-
Eğitim Sen'den Okullardaki Şiddete Sert Tepki: "Okullar Güvenli Alanlar Olmaktan Çıkıyor!"







