• BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

İNEGÖL'DE BU GÖRÜNTÜYE TEPKİ YAĞDI

Sarraflar çarşısı içerisinde bulunan bir mazgalın üzerine duyarsız vatandaşlar tarafından atılan  sigara izmaritleri tepki topladı.

İnegöl Haber 31.05.2020 19:54:00 0
İNEGÖL

İnegöl’de son zamanlarda artan temizlik vurgusu ve farkındalık çalışmalarına rağmen, bazı vatandaşlar duyarsızca davranmaya devam ediyor. Sarraflar çarşısının içerisinde bulunan bir gider mazgalına atılan izmaritler bu kadar da olmaz dedirtti. Temizlik işçilerinin her gün temizlemesine rağmen sigara izmariti atmaya devam eden kişiler duyarlı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

ALPER TABAN FOTOĞRAFI PAYLAŞTI
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da bu görüntüyü paylaşarak, "İzmaritleri farkında olmayarak yere attığınızı biliyorum. İnşallah bu kötü hastalıktan en kısa sürede kurtulacağız. Ayrıca bugün Dünya Tütünsüz Günü, gelin sigarayı bırakın, sizin için güzel bir başlangıç olsun" ifadelerini kullandı.

ETKİNLİK DÜZENLENMİŞTİ

İnegöl Belediyesi, toplanan çöplerin yarısını oluşturan sigara izmaritleriyle ilgili vatandaşta farkındalık oluşturabilmek adına geçtiğimiz aylarda bir etkinlik düzenlemişti. Hem cebe hem sağlığa hem de çevreye ciddi zararı olan sigaraya karşı vatandaşı bilinçlendirmeyi hedefleyen etkinlikte, hazırlanan dev sigara izmaritleriyle mesajlar verilmişti. Belediye Başkanı Alper Taban ise, “İzmaritleri çöp olarak görmemiz için acaba daha ne kadar büyük olması gerekiyor? Atıyoruz, kirletiyoruz ama farkında değiliz” şeklinde konuşmuştu.

CEZAİ İŞLEM UYGULANSIN!

Yapılan bunca farkındalık çalışmasına rağmen duyarsız vatandaşların çarşı içerisine izmarit atması diğer vatandaşların tepkisine neden oldu. Görüntüyü görüp durumu değerlendiren duyarlı vatandaşlar ise bu görüntüye sebep olan vatandaşların tespit edilip cezai işlem uygulanmasını istiyor.


28.5° / 14.7°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER