• BIST 100

    17218,55%-0,18
  • DOLAR

    43,76% 0,08
  • EURO

    51,76% -0,18
  • GRAM ALTIN

    7032,99% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11636,31% 0,68
İnegöl’de 116 Muhtarla İstişare Toplantısı Yapıldı
İnegöl Kaymakamlığı ile İnegöl Belediyesi koordinasyonunda düzenlenen muhtarlar istişare toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi.
İnegöl Haber
18.02.2026 16:24
18.02.2026 16:26
Eyüp Yaşar
İnegöl’de 116 Muhtarla İstişare Toplantısı Yapıldı

 

İnegöl Kaymakamlığı ile İnegöl Belediyesi koordinasyonunda düzenlenen muhtarlar istişare toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. 116 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda mahallelerin sorunları, talepleri ve devam eden yatırımlar masaya yatırıldı.

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Aydın ve Melih Ateş ile jandarma ve emniyet temsilcileri katıldı.

Mahallelerin Sorunları Tek Tek Dinlendi

İnegöl’de belirli aralıklarla gerçekleştirilen istişare toplantılarında olduğu gibi bu buluşmada da merkez ve kırsal mahallelerin ihtiyaçları doğrudan muhtarlardan dinlendi. Şehrin mevcut durumu, mahallelerde yürütülen çalışmalar ve önümüzdeki döneme ilişkin planlamalar detaylı şekilde ele alındı.

Toplantıda ayrıca Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar ve mahalle bazlı organizasyonlar konusunda da değerlendirmeler yapıldı.

 

 

Sağlık, Ulaşım ve Sosyal Alan Yatırımları Devam Ediyor

Belediye Başkanı Alper Taban, mahallelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek çözüm üretmenin önemine vurgu yaptı.

Taban konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“İnegöl’ümüzü ortak akıl ve istişare kültürüyle yönetmeye devam ediyoruz. Muhtarlarımız mahallelerimizin gözü kulağıdır. Onlardan gelen her talep bizim için kıymetlidir. Özellikle sağlık alanında aile sağlığı merkezi yatırımlarımız sürüyor. Bunun yanında meydan düzenlemeleri, otopark projeleri, kamulaştırmalar ve sosyal yaşam alanlarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Mahallelerimizin eksiklerini gidermek için yoğun bir mesai içerisindeyiz.”

 

 

Güvenlik ve Altyapı Başlıkları Masada

Toplantıda güvenlik, altyapı, ulaşım ve sosyal yaşam alanlarına yönelik konular da ele alındı. Jandarma ve emniyet temsilcileri mahallelerdeki güvenlik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, muhtarlar da sahadan gelen talepleri paylaştı.

Başkan Alper Taban, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek koordinasyonun artarak süreceğini ifade etti.

“İstişare Kültürü Şehre Güç Katıyor”

Düzenli aralıklarla gerçekleştirilen muhtarlar toplantısının, yerel yönetim ile mahalleler arasındaki iletişimi güçlendirdiği vurgulandı. İnegöl Belediyesi’nin mahalle bazlı hizmet anlayışı doğrultusunda çalışmaların artarak devam edeceği belirtildi.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult