-
BIST 100
18348,68%0,11
-
DOLAR
46,45% 0,03
-
EURO
53,13% -0,31
-
GRAM ALTIN
6247,54% 0,69
-
Ç. ALTIN
10117,53% 0,31
İnegöl'de Boğazköy Barajı'nda üzerinde bulunan Hamzabey köprüsünün altında mahsur kalan güvercin, itfaiye ekiplerinin titiz çalışmasıyla kurtarılarak yeniden özgürlüğüne kavuşturuldu.
Olay, Hamzabey Mahallesi'nde bulunan Boğazköy Barajı üzerindeki ve Yenişehir istikametine ulaşımı sağlayan köprünün altında meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, bir güvercinin ayağı köprü altında bulunan inşaat demir teline takıldı. Kurtulmak için çırpınan kuşu fark eden balık tutan vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
İtfaiye Ekipleri Harekete Geçti
İhbar üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı İnegöl İtfaiye Amirliği ekipleri olay yerine sevk edildi.
Köprünün alt kısmında mahsur kalan güvercine ulaşmak için bot kullanan ekipler, baraja açılarak köprünün altına ulaştı.
Titiz Çalışmayla Kurtarıldı
İtfaiye ekipleri, dikkatli ve titiz bir çalışmanın ardından güvercinin ayağına dolanan teli keserek kuşu bulunduğu yerden kurtardı.
Sağlık durumunun iyi olduğu görülen güvercin, kurtarma çalışmasının ardından yeniden doğal yaşam alanına bırakıldı.
Vatandaşlardan Teşekkür
Kurtarma operasyonunu takip eden vatandaşlar, duyarlılık göstererek ihbarda bulunan balıkçılara ve başarılı çalışmaları nedeniyle itfaiye ekiplerine teşekkür etti.
Yaşanan olay, hayvanların yaşam hakkına yönelik duyarlılığın güzel bir örneği olarak takdir topladı.
-
A+Buyut
-
A-Kucult







