9317,24%-0,84
37,95% 0,34
43,14% 0,15
4074,57% 0,31
6621,05% 0,78
İnegöl’de kısa süre önce 25 iş insanının bir araya gelmesiyle kurulan İnegöl Yardım Derneği, 2025 yılı Kurban Bayramı çalışmaları için start verdi. Dernek Başkanı Nida Menteş, hem derneğin bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetleri kamuoyu ile paylaştı hem de bu yılki kurban bağış detaylarını duyurdu.
Kurban kampanyası tanıtım toplantısında konuşan Dernek Başkanı Nida Menteş, İnegöl halkına teşekkür ederek, şu ana kadar yapılan yardımları şöyle sıraladı:
“565 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza kışlık kıyafet, 400 aileye sucuk, Ramazan ayı öncesinde 400 aileye üçer kilo et ve market fişi, Dünya Yetimler Günü'nde iftar organizasyonu ve Ramazan Bayramı’nda 1.000 çocuğa bayramlık kıyafet desteği sağladık.”
2025 Kurban Bayramı’na dair planlarını da açıklayan Menteş, şunları söyledi:
“500 yetim çocuğumuza bayramlık kıyafet, 500 aileye Arefe günü et yardımı, 100 aileye ise canlı kurban teslim ederek onların da kurban kesme sevincini yaşamalarını sağlayacağız. Ayrıca İnegöl’de yaşayan 1.000 mevsimlik işçi ailesine ulaşmayı hedefliyoruz.”
Afrika: 4.000 TL
Gazze: 7.500 TL
İnegöl: 14.000 TL
Dernek, bu yıl ilk kez 3 gönüllü hayırseveri Afrika’ya göndererek kurban kesim ve dağıtım sürecine şahitlik ettirecek.
Kurban kesimlerinin şeffaf bir şekilde yürütüleceğini belirten Menteş:
“Tüm kesimler kamera ile kayıt altına alınacak, bağışçıların kurbanlarına ait videolar kendilerine gönderilecektir. Et bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız için derneğimiz, bayramın 1., 2. ve 3. günü saat 10.00 ile 18.00 arasında açık olacaktır.”
Menteş, son olarak İnegöl halkına teşekkür ederek sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Kurulduğumuz günden bu yana bize destek olan herkese minnettarız. Kurban kampanyamıza katkılarınızı bekliyoruz.”