• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2507,45% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

İnegöl Meslek Yüksekokulu’nda Tercihler Başladı!

İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan 6-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan üniversite tercihleriyle alakalı bir yazılı açıklama yayınladı.

7.08.2020 19:49:00 0
İnegöl Meslek Yüksekokulu’nda Tercihler Başladı!

Yıldırımhan yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Sevgili öğrenciler, değerli veliler; Geleceğinizi şekillendirmenizdeki en önemli adımlardan biri olan üniversite tercih sürecine başladık.

Doğru meslek seçimi sahip olunan hayatın etkin, verimli ve mutlu bir şekilde yaşanmasına imkân vermektedir.

İnegöl Meslek Yüksekokulu bünyesinde barındırdığı bölümlerle sizlere gerek mesleki gerekse sosyal anlamda birçok katma değer sağlamaktadır.

İnegöl Meslek Yüksekokulu 25 yıllık geçmişi ile mezun ettiği her bir öğrenci ile bunu ispat etmiştir.

Mezun öğrencilerimiz, bugün farklı sektörlerde nitelikli iş gücü ve girişimci olarak Türkiye’nin ve dünyanın farklı coğrafyalarında ekonomiye, istihdama, sosyal ve kültürel gelişimlere doğrudan etki eden bir konumdadır.

İnegöl Meslek Yüksekokulu’nun özellikle İnegöl’ün hâkim sektörlerinden olan mobilya ve tekstil sektörlerine “Mobilya ve Dekorasyon” ve “Tekstil Teknolojisi” bölümleri ile önemli oranda destek olmaktadır.

Mobilya ve Dekorasyon bölümümüz ile İnegöl mobilyasının tasarımsal boyuttaki özgünlüğü, üretim sistemlerine sunduğu teknolojik yenilikler, tasarım ve üretim atölyelerinden çıkan akademik bilgi ve becerilerle yoğrulan eğitim ve üretim anlayışımız İnegöl’ün ekonomik gelişmelerinde yerini almaktadır.

Ayrıca sektörlerin en temel işleyişleri ve fonksiyonlarından olan, işletmelerin ticari ve sosyal yöndeki güçlerinin ivmesini oluşturan “Pazarlama”, “Dış Ticaret”, “İşletme Yönetimi” ve “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” bölümlerimiz ile ekonomiye değer sağlamaktayız.

Kurumların markalaşmalarına, kurumsallaşmalarına, pazardaki diğer paydaşlarla iletişim kurma ve sürdürme gibi stratejik öneme sahip olan “Pazarlama” bölümümüz işletmelere gelecek vizyonu oluşturmada katkı sağlamaktadır.

İnegöl’ün ihracatta rekorlar kırmasına, Türkiye’de bir il ve ilçeyi geri bırakmasında uluslararası ticaret ve operasyon noktasında İnegöl ihracatına nitelikli çalışan ve girişimci yetiştiren “Dış Ticaret” bölümümüz ile genç arkadaşlarımıza istihdamda avantaj sağlıyoruz.

İnsan kaynakları, finans, yönetim ve organizasyon gibi işletme işleyişinin omurgası durumundaki kritik birimlerin niteliğini ve netliğini ortaya koyan “İşletme Yönetimi” bölümümüzle işletmelerimize stratejik noktada yarar sağlıyoruz.

Vergilendirme, denetim, kontrol mekanizmalarını etkin kılan “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” bölümümüzle gelişimlere destek oluyoruz.

Benzer şekilde Türkiye’nin sağlık alanındaki yatırımlarına ve dünyaya model olan atılımlarına katkı sağlamak, insan yaşamının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesine yardımcı olmak için “İlk ve Acil Yardım” bölümümüz ile nitelikli ve uygulamalı eğitimimize de bu sene başlıyoruz.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın pedagojik altyapısını doğru kılmak, toplumsal ve evrensel ahlak kuralları ile yetişmelerini sağlamak, değerler bütününü çocuklarımıza sunmak ve Türkiye’nin her anlamda geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımız için “Çocuk Gelişimi” bölümümüz ile geleceğimizi kuruyoruz.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin “tek” ve Marmara Bölgesi’nin sayılı bölümlerinden olan “İnşaat Teknolojileri” bölümümüz ile inşaat ve yapı sektörlerinin önemli ihtiyaçlarını karşılamaktayız.

Dünyanın yeni güçlerinden birini oluşturan yenilenebilir enerji sistemlerini, yine çağımızın ve geleceğimizin odaklandığı noktalardan olan yazılım ve otomasyon sistemlerinin gelişmesine ve her adımda ilerlemesine ciddi katkılar sağlayan “Elektrik” bölümümüz ile geleceğin yapılarını oluşturuyoruz.

Makine sistemlerinin ve malzeme teknolojilerinin kullanımını etkin kılan ve endüstriyel tasarım alanında yenilikleri sunan “Makine” bölümümüz ile üretim ağlarına yeni boyutlar kazandırıyoruz.

Ekonomiye sağladığı doğrudan etki, nitelikli ve uygulamalı eğitim, staj ve işyeri eğitimi, alanında uzman akademik kadrosu, bu yıl açılan yeni bölümüz ve artan kontenjanlarımız ile öğrencilerimizi İnegöl Meslek Yüksekokulu’na bekliyoruz.

İnegöl Meslek Yüksekokulu takip eden değil, takip edilen bir yer.”

 


15.9° / 7.3°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER