• BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,45% 0,03
  • EURO

    34,62% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2473,39% -0,51
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16

İnegöl Ispanağını Gönül Rahatlığıyla Yiyebilirsiniz

Geçtiğimiz günlerde bazı vatandaşların ıspanaktan zehirlenmesinin ardından ülke gündemine gelen ‘Zehirli Ispanak’ haberleri, üreticiyi üzdü.

8.11.2019 16:29:00 0
İnegöl Ispanağını Gönül Rahatlığıyla Yiyebilirsiniz

İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, ülke gündemine gelen ‘Zehirli Ispanak’ konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ISPANAKTA HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞAMADIK
Ispanak hasadının başladığını belirten Ulu, “İsaören ve çevre köylerde yetiştirdiğimiz meyvelerden sonra, şuanda da ıspanak hasadımıza başladık. Ispanak hasadına başladığımız ilk günlerden bugüne kadar, ıspanak üzerinden çeşitli oyunlar oynanmaya başladı. Ispanaktaki zehirden söz edilmeye başlandı. Ispanak bizim kış aylarda vücut direncimizi arttırıyor. Ispanağı biz herkese tavsiye ediyoruz. Özellikle İsaören ve çevremizdeki köylerde yetiştirdiğimiz ıspanakta herhangi bir sıkıntı yaşamadık” dedi.

SPEKÜLASYONLAR BİZLERİ ÇOK DERİNDEN ÜZÜYOR
“Sadece ıspanak değil, bunun yanında meyveciliğimiz var, karnabaharımız var, kelemimiz var. Biz bunlarla uğraşmak zorundayız” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Ulu, “Fakat geldiğimiz nokta çok farklı. Çiftçiler zaten şuanda zor şartlar altında üretim yapmakta. Girdi maliyetleri çok yüksek. Bugün meyve hasadı bittikten sonra tekrar ıspanağa yönelmek zorundayız. Mücadele etmek zorundayız. Bu tarz çıkan spekülasyonlar bizleri çok derinden üzüyor. Biz her zaman olduğu gibi ürettiğimiz ürünün arkasındayız” dedi.

4 TL’YDİ, HABERLERİN ARDINDAN 1 TL’YE DÜŞTÜ
Ulu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Ispanağın fiyatı 3 ila 4 TL arasındaydı. Gündemdeki olaylardan dolayı şuanda ıspanak 1 TL’ye tarladan kalkmıyor. Yani fiyatları aşırı etkiledi. Bugün pazara giden arkadaşlarımız, müşterilerin direk ıspanakta zehir var mı diye soruyorlarmış. Bizim mücadelemiz zaten büyük. Üreticiler bugün 365 gün mücadele veriyor. Karda, çamurda, yağmurda… Bugün bir ıspanağı yetiştirmek kolay değil. Ispanağı yoluyorsun, temizliyorsun, soğuk suyla yıkıyorsun. Bunların hepsi mücadele isteyen iş. Bu nedenle farklı tarzda yorum yapmak bizleri çok derinden üzüyor”


24.1° / 10.9°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER