• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

İNEGÖL GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN KOVİD-19 İLE İMTİHANI!

Tüm dünyada ve ülkemizde görülen Kovid-19 enfeksiyonunun etkileri, eğitimden, turizme, tekstilden, ulaşıma kadar finansal piyasalardan sonra gayrimenkul sektörünü de olumsuz yönde etkiledi.

Ekonomi 4.04.2020 16:25:00 0
İNEGÖL GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN KOVİD-19 İLE İMTİHANI!

Tüm dünyada ve ülkemizde görülen Kovid-19 enfeksiyonunun etkileri, eğitimden, turizme, tekstilden, ulaşıma kadar finansal piyasalardan sonra  gayrimenkul sektörünü de olumsuz yönde etkiledi. Viral pandemiden sonra ülke genelinde sektördeki satışların %45'e yakın oranlarında azaldığı, aynı şekilde ilan listelerine gidilen satılık gayrimenkul profillerinde ise %10 civarında azalma olduğu görülüyor.

İnegöl'deki gayrimenkul piyasasının da ülke genelindeki meydana gelen durumdan olumsuz yönde etkilendiğini bu etki döneminin Haziran ayına kadar süreceği öngörülüyor. Mart ayı içerisinde yapılan satışların çoğu pandemi öncesi yapılan akitlerin işlemleri olarak kayda geçiyor.

İnegöl emlak sektörünün nabzını tutmak ve sektörün virüsten nasıl etkilendiğini anlamak için Uçaravcı Emlak işletme sahibi aynı zamanda İnegöl Emlak ve Müşavirler Derneği Başkanı Melih Uçaravcı'dan sektör ile alakalı görüşlerini aldık.

Melih Uçaravcı, “İnegöl'de sektörümüz corona virüs salgınından olumsuz yönde etkilendi. Bu olumsuzluğun birkaç ay daha süreceğini düşünüyoruz. Ne yazık ki bizim sektörümüz krize ilk başlayan ve krizi en son bitirecek sektörlerden biridir” dedi.

Uçaravcı ifadelerini şu şekilde sürdürdü;

BU DÖNEMDE EN SON İHTİYAÇ GAYRİMENKUL ALMAK

“Öncelikle salgınla alakalı bugünlerde hiçbir eksiklik hissettirmeden çalışan, gecelerini gündüzüne katan çocuklarıyla görüşemeyen sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere bizim ülkemize Kovid-19 salgını yaklaşık olarak 25 gün önce geldi. Ne yazık ki bizim sektörümüz krize ilk başlayan ve krizi en son bitirecek sektörlerden biridir. Başladığından bugüne kadar ciddi anlamda işlerimize düşüş gerçekleşti. Bırakın alım-satımı soran yok diyebiliriz.  Her ne kadar bankalarda teşvik paketleri 0-90’lara çekilse bile, bize bu dönemde yarayacak bir şey değildir. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum. İnşallah en kısa zamanda bu hastalığı def edebilirsek ilerleyen zamanlarda yine eski ivmeyi yakalayacağımıza da inancım tam. Hatta çok daha iyi bir şekilde döneceğimiz düşünüyorum. Lakin bu dönemde İnsanların en son ihtiyaçları olan ev satın alma veya taşıma veya işte ev kiralama bunlar çok konuşulacak şeyler değil. Biz de herkese saygı duyuyoruz, saygı gösteriyoruz. Rabbim inşallah en kısa zaman içinde bu sıkıntıları atlatmamızı bize nasip eder. Bizler çalışıyoruz, emek sarf ediyoruz, günü gelir her şey düzelir diye tahmin ediyorum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.”

CORONA VİRÜS SONRASI EMLAK SEKTÖRÜNÜ NASIL GÖRÜYOR SUNUZ?

“İleriye dönük düşüncelerimizi soracak olursanız, inşallah bu corona virüsün ve salgın hastalığının bir sonu olacak diye düşünüyorum. Hemen emlak sektöründe hem de diğer bütün sektörlerde ülkemizin ve şehrimizi güzel günlerden beklediğini düşünüyorum. Emlak sektörü geçtiğimiz yıllarda yaşanan ekonomik krizde en çok etkilenen sektörlerden biriyidi. 2019 yılının son aylarında ve 2020 yılının ilk aylarında emlak piyasası toparlanmaya işler iyiye gitmeye konut topları edilmeye başlamıştı. İçinde bulunduğumuz korunabilir salgınından geçtiğimiz bu süreçte emlak piyasasında alım satım işleri tamamen durmuş sektörde derin bir izler bırakmaya başlamıştır. Emlak ofisimiz boşanmış iş yapılmaz hale gelmiştir meslektaşlarımızın birçoğu emlak ofislerine kapalı tutmakta satışlarını internet üzerinden devam ettirmektedir. Tekrar sağlık çalışanlarımızdan Allah bin kere razı olsun. Onları destek olabilmek amacıyla lütfen halkımızda evlerinden dışarıya çıkmasın.’


15.9° / 7.3°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER