• BIST 100

    9645,01%-0,36
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00

İNEGÖL BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİSİ TOPLANDI

İnegöl Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Başkan Alper Taban’ın yönettiği mecliste 17 gündem, 1 takrir olmak üzere 18 madde görüşülerek karara bağlandı.

İnegöl Haber 7.04.2021 19:40:00 0
İNEGÖL BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİSİ TOPLANDI

Meclisin açılışında bir konuşma yapan Başkan Alper Taban, “Bildiğiniz gibi afet boyutunda yağan yağmur ile birlikte şehrin belirli bölgelerinde ufak çaplı zararlar meydana geldi. Can kaybı olmaması sevindirici. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı dikkatli ve tedbirli olmaya davet ediyorum. Mobilya Fuarı başladı. Esnaf arkadaşlarımıza hayırlı bereketli fuarlar diliyorum.” dedi.


İmarla ilgili maddelerin görüşülmesiyle başlayan meclisin 12. Maddesinde Belediyeye ait parselin satışı görüşüldü. Madde MHP, CHP ve İyi Partili üyelerinin ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.


96 MİLYONLUK YATIRIM
Gündemin 14. Maddesinde 2020 yılı faaliyet raporu masaya yatırıldı. Bu maddede Başkanlık koltuğuna Erdal Akkaya geçti. Söz alan Başkan Taban, ““Hepimizin için zor bir yıl oldu. tüm zorluklara rağmen hedeflerimize ulaşmak için hamleler yapmaya çalıştık. Yaptıklarımız, yapamadıklarımız var. Bazen projelerin toplantıları bile uzun sürdü. Hedefimiz; yüzde 50 oranında yatırım yapmaktı, fakat yüzde 40’larda kaldı. Allah nasip ederse inşallah bu yıl içerisinde bunu telafi edeceğiz. Şuan da yüzde 28 bandında ilerliyoruz. Bu yıl Allah nasip ederse 96 Milyon TL sermaye yatırımını öngörüyoruz.” Dedi.


AK Partili üye Abdullah Akşeker’in faaliyet raporuna ilişkin konuşmasının ardından, MHP Meclis Üyesi Ahmet Genç ve CHP Meclis Üyesi Erkan Dönmez de grubu adına görüş ve önerilerini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından madde oy birliği ile kabul edildi.


BAŞKANVEKİLİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARIYLA ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ
Toplantıda, encümen üyeleri ile ihtisas komisyonlarının üye seçimi yapıldı. Kapalı oylama ile yapılan oylama sonucunda Meclisin 1. Başkan vekili AK Partili üye Erdal Akkaya oldu.
Belediye Encümen üyelerinin seçimi de kapalı oylama usulüyle gerçekleştirildi. Belediye Encümen Üyeliklerine; Esra Leblebici,Kemal Kaya, Ayhan Güleç seçildi.


İHTİSAS KOMİSYONLARI
Encümen üyelerinin de belirlenmesinin ardından ihtisas komisyonlarının üye seçimleri açık oylama ile gerçekleştirildi.
Plan bütçe komisyonuna; Abdullah Akşeker, Yunus Keser, Kemal Kaya, Ömer Çakır, Regaib Korkmaz getirildi.
İmar ve bayındırlık komisyonu üyeliklerine; Turgay Yel, Muhammet Ergün, Hüseyin Çiğdem, Mevlüt Akbay, Dursun Öztürkoğlu getirildi.


Çevre Sağlık komisyonu üyeliklerine; Merve Haraslı, Burcu Keskin, Mehmet Aydın, Sedat Eceryıldız, Erkan Dönmez seçildi.

Kültür ve Sanat Komisyonu üyeliklerine; Esra Leblebici, Mürsel Avaşar, Selim Emre Aydın, Fahrettin Baykan, Ergün İlçin seçildi.
Ulaştırma ve Trafik Komisyonu üyeliklerine; Eyüp Beyhan, Recai Baykan, Mahmut Özkan, Cavit Dülger seçildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyeliklerine; Selahattin Külcü, İhsan Alper Alaaddinoğlu, Cemal Aktürk, Fahrettin Baykan, Önder Özer Erdoğmuş seçildi.


KADIN AİLE SOSYAL HİZMET KOMİSYONU KURULDU 
Meclis toplantısında Kadın Aile Sosyal Hizmet Komisyonu oluşturuldu.Üyeliklerine ise Esra Leblebici, Merve Haraslı, Burcu Keskin, Mevlüt Akbay, Fahrettin Baykan seçildi.


29.1° / 14.3°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER