• BIST 100

    17919,82%0,18
  • DOLAR

    47,88% 0,11
  • EURO

    55,35% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6701,97% 0,17
  • Ç. ALTIN

    10685,12% -0,36
İnegöl Belediye Meclisi’nde CHP Dengesi Değişti! 3 İsim Farklı Yol İzledi
İnegöl Belediye Meclisi’nde yaşanan bu siyasi değişimin, önümüzdeki süreçte meclis çalışmalarına ve siyasi dengelere nasıl yansıyacağı merak konusu olmaya devam ediyor.
Siyaset
14.08.2026 11:55
14.08.2026 11:59
Eyüp Yaşar
İnegöl Belediye Meclisi’nde CHP Dengesi Değişti! 3 İsim Farklı Yol İzledi
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

 


Reklam

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP listesinden İnegöl Belediye Meclisi’ne seçilen Burhan Serbest, Hikmet Sallı ve Hüseyin Çiçek’in siyasi tercihleri netleşti. Burhan Serbest Yeni Parti’ye katılırken, Hikmet Sallı CHP’de kaldı. Hüseyin Çiçek ise CHP’den istifa etmesine rağmen herhangi bir partiye katılmayarak bağımsız meclis üyesi olarak görevini sürdürüyor.


Reklam

İnegöl Belediye Meclisi’nde CHP tablosu değişti

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinden İnegöl Belediye Meclisi’ne seçilen üç ismin siyasi yol haritası değişti.


Reklam

CHP’de yaşanan butlan süreci ve ardından Yeni Parti’nin kurulmasıyla birlikte Burhan Serbest, Hikmet Sallı ve Hüseyin Çiçek’in meclisteki siyasi konumları farklılaştı.

Burhan Serbest Yeni Parti’ye geçti

Edinilen bilgilere göre, Burhan Serbest CHP’den istifa ederek Yeni Parti’ye katıldı.

Serbest’in parti değişikliğiyle birlikte İnegöl Belediye Meclisi’ndeki siyasi dağılımda da değişiklik yaşandı.

Hikmet Sallı CHP’de görevine devam ediyor

Üç isim arasında Hikmet Sallı, CHP’den ayrılmayan tek meclis üyesi oldu.

Sallı’nın CHP üyeliğini sürdürdüğü ve mecliste görevine partisinin çatısı altında devam ettiği öğrenildi.

Hüseyin Çiçek bağımsız meclis üyesi oldu

Siyasi süreçte dikkat çeken bir diğer isim ise Hüseyin Çiçek oldu.

Çiçek, CHP’den istifa etmesine rağmen Yeni Parti’ye katılmadı. Mevcut durumda İnegöl Belediye Meclisi’nde bağımsız meclis üyesi olarak görevini sürdürüyor.

Böylece Çiçek, herhangi bir siyasi partiye geçiş yapmadan bağımsız olarak meclis çalışmalarına devam ediyor.

CHP’nin sandalye sayısı 1’e düştü

Yaşanan değişikliklerin ardından İnegöl Belediye Meclisi’nde CHP’nin temsil gücü de değişti.

Burhan Serbest’in Yeni Parti’ye geçmesi ve Hüseyin Çiçek’in bağımsız olarak görevine devam etmesiyle birlikte CHP’nin meclisteki sandalye sayısı 1’e düştü.

CHP’yi mecliste temsil eden tek isim ise Hikmet Sallı olarak kaldı.

Meclis aritmetiği yakından takip ediliyor

İnegöl Belediye Meclisi’nde yaşanan bu siyasi değişimin, önümüzdeki süreçte meclis çalışmalarına ve siyasi dengelere nasıl yansıyacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

 

 

Reklam
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İnegöl'de hava serinleyecek! Pazar yağış var

İnegöl Cerrah’da Motosiklet Kazası! Genç Sürücünün Bacakları Kırıldı

İnegöl’de Tepki Çeken Görüntü! Köpeği Aracın Arkasına Bağlayıp Çekti

Sevindiren Haber Geldi! İnegöl’de Aranan Esmanur Albay Bulundu

İnegöl Belediyesi’nden Yeni Mahalleye 64 Araçlık Otopark

İnegöl-Bozüyük Yolunda Kaza! Otomobil Duvara Çarptı, 2 Kişi Yaralandı

İnegöl OSB’de Acı Olay: 53 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

İnegöl’de Kanlı Olay! OSB Caddesi’nde Silahla Vurulan Kişinin Durumu Ağır

İnegöl’de 12 Yaşındaki Esmanur Kayıp! Ailesi Yardım Bekliyor

Yoğun Duman Paniğe Neden Oldu! İtfaiye Harekete Geçti

Reklam
Reklam
Reklam