• BIST 100

    17928,05%1,41
  • DOLAR

    46,94% 0,20
  • EURO

    53,62% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6224,70% 0,12
  • Ç. ALTIN

    9887,48% -0,72
İNBOSDER'den Srebrenitsa Soykırımı'nın Yıl Dönümünde Anma Mesajı
İnegöl Bosna-Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (İNBOSDER) Yönetim Kurulu adına Başkan Mukadder Seymen, Srebrenitsa Soykırımı'nın yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.
İnegöl Haber
11.07.2026 11:42
11.07.2026 11:45
Eyüp Yaşar
İNBOSDER
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

 

"İnsanlığın Ortak Ayıbı Unutulmamalı"

İnegöl Bosna-Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (İNBOSDER) Yönetim Kurulu adına Başkan Mukadder Seymen, Srebrenitsa Soykırımı'nın yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.



Açıklamada, II. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaşanan en büyük soykırım olarak kabul edilen Srebrenitsa Katliamı'nın insanlık tarihinin en kara sayfalarından biri olduğu vurgulandı.



"Sadece Srebrenitsa'dan İbaret Değil"

Mukadder Seymen, açıklamasında Bosna-Hersek'te yaşanan katliamların yalnızca Srebrenitsa ile sınırlı olmadığını belirterek, Bosna'nın farklı bölgelerinde de binlerce masum sivilin hayatını kaybettiğini ifade etti.



Seymen, savaş boyunca Bosna-Hersek'in birçok kentinde gerçekleştirilen saldırılarda yüz binleri aşan masum Boşnak sivilin katledildiğini, Saraybosna'da ise 44 ay süren kuşatma sırasında 1.601'i çocuk olmak üzere 11 bin 541 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

"Srebrenitsa Bir Zirvedir"

Açıklamada, 11-13 Temmuz 1995 tarihleri arasında üç gün içerisinde 8 binden fazla Boşnak erkek ve çocuğun sistematik şekilde katledildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Srebrenitsa ise, 11-13 Temmuz arası 3 gün içinde 8.000'nden fazla sivil masum Boşnak erkeğinin katledildiği bir ZİRVE olup, gelinen nokta itibariyle insanlığın artık bu kadarına da PES diyeceği, PES demesi gerektiği bir noktadır.”

 

Kayıpların Acısı Hâlâ Dinmedi

İNBOSDER Başkanı Mukadder Seymen, aradan geçen yıllara rağmen Srebrenitsa'da hâlâ kimlikleri tespit edilmeyi bekleyen kayıpların bulunduğunu belirterek, DNA eşleştirmeleri sonucu bulunan kemik parçalarının defin işlemlerinin sürdüğünü ifade etti.

Açıklamada, Srebrenitsa Katliamı'nın üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen hâlâ akıbeti bilinmeyen insanların bulunduğu vurgulandı.

"11 Temmuz Hiç Unutulmasın"

İNBOSDER Yönetim Kurulu adına açıklamasını tamamlayan Başkan Mukadder Seymen, şu çağrıda bulundu:

"11 Temmuz'da, insanlığın ortak ayıbı olan bu 'Boşnak Soykırımı ve Srebrenitsa' hiç unutulmasın."

Seymen, yaşanan acıların bir daha tekrarlanmaması için Srebrenitsa Soykırımı'nın hafızalarda canlı tutulmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

 

 

  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İnegöl Kaymakamı Ayhan Akpay, Göreve Şehit Babasını Ziyaretle Başladı

İNBOSDER'den Srebrenitsa Soykırımı'nın Yıl Dönümünde Anma Mesajı

Yakup Gürel'in Ağabeyi Hayatını Kaybetti

Osmaniye Mahallesi'nde Korkutan Kaza

İnegöl'de Hafif Ticari Araca Çarpan Motosiklet Sürücüsü Yaralandı

Bursa'da Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

Gastro Kafe Kanal İnegöl’de Hizmete Başladı

İnegöl Belediyesi Havuzu Geleceğin Yüzücülerini Yetiştiriyor

İnegöl'de Genç Hemşire Sabiha Tuzcuoğlu Hayatını Kaybetti

Muhtarlar Derneği'nden Ortak Çağrı: "Teknik Raporlar Kamuoyuyla Paylaşılsın"