• BIST 100

    8908,47%0,40
  • DOLAR

    34,28% 0,16
  • EURO

    36,96% -0,36
  • GRAM ALTIN

    3027,61% 0,54
  • Ç. ALTIN

    5008,58% -0,04

İkinci el ve sıfır araç satışında yeni dönem! 100 bin lira ceza yazılacak...

Türkiye genelinde ikinci el ve sıfır otomobil fiyatlarında güven ortamı oluşturmak için yeni bir çalışma yapılacak. Bu kapsamda sonradan fiyat değiştirenlere 100 bin lira ceza yazılacak.

Gündem 26.10.2024 15:18:00 0
İkinci el ve sıfır araç satışında yeni dönem! 100 bin lira ceza yazılacak...
Haberi Sesli Oku

 

Türkiye genelinde son yıllarda ikinci el ve sıfır araç fiyatlarındaki dalgalanma sürüyor. Bu süreçte en çok vatandaş mağdur oldu. Ticaret Bakanlığı mağduriyetleri ortadan kaldırmak için caydırıcı cezalar uyguluyor.

Bakanlık, köpük ilanlarla baş edebilmek için yeni bir yöntemi devreye aldığını duyurdu. Sahte ilanlarla yapılan fiyat manipülasyonların önüne geçebilmek için yeni tedbirler alındı. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ile sahte ilanlarla fiyat manipülasyonlarında yeni düzenlemeler şöyle oldu: Artık satışa aracılık yapacak olan kişilerin, yetkilendirilmiş emlakçı olması şartı devrede. Satışların ‘güvenli ödeme sistemi’ ile yapılmasına karar verildi. İkinci el otomobil piyasasında ise 6 ay 6 bin kilometreden önce sıfır otomobil satışının şirketler tarafında yasaklanması kararı uzatıldı.

100 BİN İRALIK CEZALAR YOLDA

Belirlenen ceza aralığının, haksız rekabeti ve tüketici mağduriyetini önlemek için caydırıcı bir etki yaratması bekleniyor. Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmur Gürcan, yeni açıklama yaptı. Yapılan yeni açıklamada Gürcan, otomobil ilanları ile ilgili olarak bazı sosyal medya platformlarına yönelik yeni yönetmeliklerin geleceğini söyleyerek “Şu anda tespitleri yapıyoruz. Onlar ya bize uyacaklar ya da uymadıkları takdirde her ilan başına 10 bin - 100 bin TL arası ceza uygulanacak” dedi.

ARAÇ FİYATLARINDA SONRADAN ARTIŞ YAPILAMAYACAK

Ticaret Bakanlığı tarafından motorlu kara taşıtlarının ticaretine dair yapılan düzenlemelerde, distribütörlerin yetkili satıcılarla ilişkilerinde belirli kurallara uyum sağlamaları gerektiğini vurgulayan Gürcan, şöyle konuştu:

"Distribütörlerin, yetkili satıcıları son üç yılın aylık ortalama satış miktarını aşacak şekilde araç alımı yapmaya zorlamaması gerekecek. Fatura tarihinden itibaren, araç fiyatında sonradan artış yapılması yasaklandı. Distribütörler, taşıtı satın alan yetkili satıcıya en geç 15 gün içinde teslim etmekle yükümlü olacak. Yetkili satıcıların araç satışlarını veya kampanyalara katılımlarını mal veya hizmet alımı gibi şartlara bağlamamaları gerekecek. "

 


Haber Editörü

Eyüp Yaşar

20.5° / 7.3°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER

Gençlerde kalp krizi neden arttı?

İkinci el ve sıfır araç satışında yeni dönem! 100 bin lira ceza yazılacak...

Sucuğuyla ünlü Afyonkarahisar'da 75 TL’ye sucuk yapan firmaya baskın

Bakan Şimşek’ten enflasyon mesajı

TUSAŞ'taki saldırıyı gerçekleştiren teröristin HDP üyesi olduğu ortaya çıktı

Bahçeli’den Öcalan mesajı sonrası ilk açıklama

Asgari ücret zammı için iki farklı senaryo!

Adnan Oktar’ın 2 milyar liralık serveti devlete geçti…

SAKIN BU ÜRÜNLERİ ALMAYIN!

Başkan Bozbey, “Türkiye'de yeni bir başlangıcın mimarı olacağız”

AA İnegöl Temsilcisi Harun Şekerli Oldu!

Başkan Bozbey’den öğrencilere önemli tavsiyeler

Bursa'yı karıştıran iddia!

MSB'den bir güzel haber daha: 11 terörist etkisiz hale getirildi!

BURULAŞ 89 şoför alacak!

ÇAYI 70 DERECEDEN SICAK İÇMEYİN